Mykonos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mykonos image

Aankomst Athene, 2009

Mykonos
Griekenland
Ninkey

Aankomst Athene, 2009

Vincent en ik bevinden ons op 14 juli 2009 op het Cycladische eiland Mykonos. Ik denk terug aan onze reis naar Athene en naar dit eiland.

Zaterdagochtend worden we om 4.00 uur opgehaald door mijn schoonvader die ons naar Schiphol brengt. Ik ben niet zo van het vliegen en zoals altijd voor een vliegreis ben ik zenuwachtig en kan ik haast niet ontbijten. De backbacks zijn gelukkig ingepakt en staan klaar. Op Schiphol staat een enorm lange rij bij de incheck balie en na eeuwen kunnen we eindelijk inchecken en mogen onze backpacks in een speciale kar. Elke keer als mijn backpack daarin gaat, betwijfel ik of deze wel op de goede bestemming gaat aankomen of ben ik bang dat een andere vakantieganger ermee aan de haal gaat... Maar gezien alles wat erop en eraan zit (kussentje bovenop, 2 handdoeken in boodschappentasjes aan de zijkanten, slaapzak aan de onderkant) denk ik niet dat iemand dat wil.
Vincent en ik ontbijten met een croissantje, veel te duur..., en vertrekken om 7.30 uur naar Wenen (wij willen altijd zo goedkoop mogelijk en dus zijn we de pineut met een overstap in Wenen). Door mijn vliegzenuwen drink ik mijn flesje water, die ik gekocht heb voor € 3,50 op Schiphol, niet en moet ik deze bij de douane op Wenen doodleuk weer inleveren... En koop ik weer een nieuwe daar. Ik ga maar slapen tijdens de vlucht en zo zijn we rond 12.30 uur in Athene, waar het 33 graden blijkt te zijn. Bij de bagageband raap ik mijn backpack bij elkaar, want zoals altijd valt bijna alles wat erop zat eraf en ligt het verspreid over de bagageband ("Hé, kijk, daar is de tent!!!"). Ik vlieg met mijn bril op, want ik heb altijd last van mijn lenzen. Maar ijdel als ik ben ga ik toch snel mijn lenzen indoen voor we Athene ingaan.

Vincent en ik doen aan Couchsurfen en gaan op zoek naar de metro die ons naar onze host midden in Athene brengt. Uiteraard is deze lijn net nu buiten dienst en gaan we op zoek naar een bus. Ik heb een lange linnen broek aan en ga nu al dood van de warmte. Waarom heb ik echt een lange broek aangetrokken????

We smsen met onze host en het blijkt dat hij niet optijd thuis is om ons te ontvangen. Dan maar een rondje door de stad, met backpacks. Zucht, heet, steun. Gelukkig heeft Athene een metro en bevinden we ons voornamelijk onder de grond waar de temperatuur erg fijn is.

Aan het einde van de middag worden we door onze host Giannis, een mooie Griek van 27 jaar, opgehaald. Zijn appartement is op loopafstand van het Akropolis, welke we na ons eilandhop avontuur gaan bezoeken. In zijn flat blijken 4 Amerikanen te zijn die daar ook logeren. Met het meisje uit New York (zij is met haar man mee die voor zijn werk in Athene moest zijn en alweer is doorgereisd) en samen met haar gaan we dineren, want Giannis heeft wel een keuken maar geen aanstalten maakt tot koken. Vincent en ik gaan vroeg slapen, aangezien onze ferry naar Mykonos al om 7.30 uur vertrekt vanuit de haven, Piraeus. Wij slapen in de huiskamer, op kussens, en natuurlijk kan ik niet lekker slapen. Midden in de nacht komt Giannis thuis met 3 Amerikanen en gaat lekker waterpijp roken in de huiskamer... Vincent en ik staan om 6 uur op, laten een briefje achter met een bedankje en zitten om 7.30 uur op de boot. De vakantie begint!!!

De boottocht duurt zo'n 5 uur, maar is absoluut geen kwelling! We zitten heerlijk buiten, we slapen wat op de bankjes (zo vroeg en het is toch al echt 30 graden!) en kwijlen bij Syros en Tinos waar we langsvaren. Op naar Mykonos...

Foto's

2692b.jpg
2692b.jpg
Ninkey