Chalkidiki tijdsverschil

<p>1 uur later</p>

Wat is het tijdsverschil met Chalkidiki? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Chalkidiki zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Het is in Chalkidiki

1 uur later

Informatie over Chalkidiki

Beste foto's & tips van Chalkidiki

'562632' door TonyUyttenhove '562632' door TonyUyttenhove

GriekenlandChalkidiki

GriekenlandChalkidiki

Verboden voor vrouwen

TonyUyttenhove

Athos, ook wel Mount Athos genoemd, is de autonome monnikenrepubliek met als hoofdstad Karyes. Het ligt op het meest oostelijke schiereiland van Chalkidiki en heeft een zeer ruig bergland, is dichtbebost en heeft de hoogste top van Chalkidiki van 2.033 meter. Daar ligt tot mei vaak nog sneeuw op. De monniken, in totaal 1.500, leven in 20 kloosters op en in aparte gemeenschappen op Athos in een gebied van 336 km2. Er zijn 17 Griekse kloosters, een Bulgaars, een Russisch en een Servisch klooster. De kloosters houden bijen, hebben wijngaarden en bouwland en in de Athos kloosters schilderen de monniken religieuze iconen. De kloosters kan je bereiken over land, maar de beste manier is over zee, waar je de kloosters, die bijna het water raken, het best kan zien. Voor ze te fotograferen, is het handig om een sterke zoomlens mee te nemen.

'1107509' door agrotewal '1107509' door agrotewal

GriekenlandChalkidiki

GriekenlandChalkidiki

Ook rust in...Grieken

agrotewal

Eén van onze allermooiste overnachtingsplekken hebben we gevonden in Porto Koufo. Naast de schitterende baai ligt een meer en tussen het meer en de baai is een soort dam/dijk. We zagen vanaf de weg een paar campers staan (van Grieken) en zijn er gewoon bij gaan staan. Een smalle doodlopende weg leidt naar de dam, waar een breed grasveld voor het meer ligt waar je kunt gaan staan. Ook met een tent of caravan. Je hebt uitzicht over de baai met kristal helder water. Een klein dorpje en haven liggen op een half uurtje lopen, daar kun je ook boodschappen doen. Je kunt er fijn wandelen, zwemmen in het warme water van de baai, varen en fietsen. Of gewoon genieten van de zon en het uitzicht. Verder heb je er niets, maar daar ben ik dol op. Stilte 's nachts alleen het ruizen van de zee. Dit kleine paradijsje kun je vinden op de volgende coordinaten: N39.96045, E23.92752 Porto Koufo ligt in Chalkidiki, op 142 kilometer van Thessaloniki en 81 kilometer van Poligyros en is de grootste natuurlijke haven van Griekenland. Porto Koufo is een grote natuurlijke haven, waar boten veilig kunnen aanmeren. Het is het meest zuidelijke dorp van het schiereiland Sithonia. Het hele gebied staat bekend om de vele goede visrestaurants. De haven is erg diep, tijdens de Tweede Wereldoorlog zochten de duikboten van de geallieerden hier een veilige plek. Dat deden de piraten eeuwen geleden ook al, het was immers de plek waar niemand je kon vinden. In deze gesloten baai zijn meerdere kleinere baaien. Vanaf grote afstand is de gesloten baai van Porto Koufo niet te zien en ’s nachts helemaal niet, daarom staan er aan beide kanten van de baai vuurtorens. Het uitzicht op de baai van Porto Koufo is indrukwekkend. Rondom de baai zijn hogere rotsen, de baai lijkt dan ook eerder op een meer dan op een baai. ( met dank aan Wikipedia)

'1105250' door agrotewal '1105250' door agrotewal

GriekenlandChalkidiki

GriekenlandChalkidiki

Springend water

agrotewal

In Griekenland mag je niet overal overnachten in de camper. Dus het is een kunst om een mooie plek te vinden. Dat is gelukkig vaak gelukt. Eén van de eerste nachten hebben we geslapen op het strand van Stratoni een klein dorpje in de uiterste punt van de baai van Ierissos. We kijken uit over het water en zien in de verte Athos liggen. Jammer genoeg niet toegankelijk voor vrouwen. Ik doe het dan maar met het uitzicht en het opspringende water.

Laat kaart zien

Laatste Chalkidiki artikelen

Griekenland: alleen voor mannen met baarden

Twintig prachtige kloosters liggen in de afgesloten orthodoxe wereld van het Griekse schiereiland Athos. Deze autonome monnikenstaat is een eeuwenoude wereld enkel voor mannen, die op zoek zijn naar god. Hoe weten de monniken dit lapje land volledig voor zichzelf te houden?

Twintig prachtige kloosters liggen in de afgesloten orthodoxe wereld van het Griekse schiereiland Athos. Deze autonome monnikenstaat is een eeuwenoude...