Athene

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akropolis gratis in winter

Athene,
Griekenland


In de winter, van november tot en met maart, gelden er andere entreeprijzen in Athene. Elke eerste zondag van de maand, in die periode, zijn alle archeologische sites gratis te bezoeken. Hieronder vallen in ieder geval de Akropolis, Agora en het Archeologisch museum. Op de andere dagen kun je voor de helft van de prijs de Akropolis op. Je betaalt dan geen 20 euro, maar 10 euro voor een entreebewijs.
Veel mensen bezoeken Athene tijdens hun zomervakantie, onderweg naar één van de eilanden. Echter, Athene is ook prima te doen als city trip voor een weekend of midweek. Er is genoeg te beleven, ook in de winter als de temperaturen nog steeds gemiddeld 16 graden zijn. De avonduren zijn ook nog steeds vol met muziek en volle terrassen.
Verder zijn er ook veel minder toeristen, daar de cruiseschepen in die periode niet varen.
Een laatste argument om een city trip naar Athene te maken is dat Transavia al tickets aanbiedt vanaf 90 euro per persoon.
Ja, ik ben verliefd geworden op deze stad. Alhoewel deze foto, genomen vanaf de Akropolis, een beetje sombertjes is, brak een paar uren later de zon wel weer door. Op dat moment was ik echter al in het archeologisch museum de vele archeologische vondsten aan het bewonderen.