Athene

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ander Athene - Zomerhuisje in Kifisia

Athene,
Griekenland


In de 19de eeuw pakten de rijke Atheners aan het begin van de zomer hun meubels op en reisden met al hun meubilair naar het hoger gelegen Kifisia, alwaar ze hun zomerhuis hadden.
Met de komst van de metrolijn, maar ook enige tijd daarvoor al raakte het gebied 'overbevolkt'. Een deel van de rijkere Atheners vertrok toen naar een nog hoger gelegen wijk of naar het gebied langs de kust.
Vandaag de dag zijn in Kifisia nog steeds de meest chique winkels van Athene te vinden, maar bovenal zijn de grote herenhuizen gelegen aan brede lanen de reden voor bezoekers om naar Kifisia te komen voor een aangename wandeling langs deze 'kastelen'. Verder is er in de wijk de bekende patisserie winkel Varsos, die nog volgens traditioneel recept Griekse desserts bereidt en serveert. Erg zoet, maar ook erg lekker!
Deze wijk ademt een totaal andere sfeer uit dan Athene Centrum. De huizen zijn in neo-klassieke stijl gebouwd, veelal door de architect Schiller. Inderdaad een Duitser en dat is bij sommige huizen ook duidelijk te zien. Houten windveren met versieringen doen veel denken aan de grote Duitse zomerhuizen in Duitsland.
Ben je in Athene? Bezoek dan ook eens Kifisia. De wijk is gemakkelijk bereikbaar middels een metrorit van ongeveer 30 minuten.
Verder is in deze wijk ook een groot en bekend Natuur Historisch Museum te vinden.