5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken image
Shyonen

5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!



Chios ligt vlak voor de Turkse kust (Foto: Reisreporter Mary54)



Chios als alternatief voor Kreta



Dit eiland is weliswaar veel onbekender dan Kreta en Kos, maar dat neemt niet weg dat er veel te zien én te doen is. Van de karakteristieke, Griekse windmolentjes tot schattige badplaatsjes: wie van Griekse eilanden houdt, zet Chios bovenaan zijn of haar to do list. 



Menorca als alternatief voor Mallorca



Mallorca oefent al jarenlang een enorme aantrekkingskracht uit op toeristen. Geen wonder dat veel mensen nog nooit van het veel kleinere Menorca hebben gehoord, dat ten noordoosten van het eiland ligt. Zonde, want de stranden zijn er net zo mooi en de zee net zo blauw.





Hvar is vooral populair onder Kroaten, maar nog onontdekt door de rest van Europa (Foto: Reisreporter Indraa)



Hvar als alternatief voor Ibiza



Wil je naar Ibiza, maar heb je geen zin om de volle mep te betalen? Ga dan voor het veel onbekendere eilandje Hvar voor de Kroatische kust. Je vindt er eindeloze zandstranden, maar ook een bruisend nachtleven en leuke barretjes.



Ptuj als alternatief voor het Gardameer



Bij het Gardameer denk je waarschijnlijk aan prachtige vergezichten en pittoreske Italiaanse dorpjes, maar ook aan drukke campings vol Nederlanders. Gelukkig is er een veel rustiger alternatief: Ptuj in Slovenië. Ook dit plaatsje ligt aan een idyllisch meer en het weer is er net zo mooi. Maar je bent er waarschijnlijk de enige Nederlander. 





Naast eindeloze stranden kent Corsica ook stijle, roodkleurige rotspartijen (Foto: Reisreporter Zinzi)



Corsica als alternatief voor Zuid-Frankrijk



Dit eiland is in vergelijking tot de Franse méditerranée relatief onontdekt terrein. Toch is een tripje naar Corsica zeker de boottocht of vlucht waard, al is het maar om iets van de cultuur mee te krijgen. Niet alleen werd Napoleon hier geboren, ook worden er drie talen gesproken (Frans, Italiaans en – jawel – een eigen taal, het Corsicaans). Ook niet onbelangrijk: er zijn mooie stranden en schilderachtige dorpjes.