Chaos door slapende verkeersleider image
PatrickF

Chaos door slapende verkeersleider

Twee vliegtuigen moesten afgelopen zondag een halfuur lang doelloos rondjes vliegen boven het Griekse eiland Lesbos. De luchtverkeersleider had zich verslapen.

Sorry, verslapen!
Omdat de wekker die de verkeersleider op zijn telefoon had gezet niet afging was hij te laat bij zijn werk. De twee vliegtuigen moesten continu maar wat rondjes vliegen boven het vliegveld. Een andere luchtverkeersleider werd door de directeur uit zijn bed gebeld en is zo snel mogelijk naar het vliegveld gekomen. De vliegtuigen, die op weg waren van Athene en Slowakije naar Lesbos, liepen hierdoor een halfuur vertraging op.
Het Griekse ministerie van Verkeer en Transport gaat een onderzoek instellen naar het incident en wat er in de toekomst verbeterd kan worden.
Al eerder wees de Europese Commissie Griekenland op het feit dat er veranderingen moeten plaatsvinden op de Griekse luchthavens. De veiligheid moet aangepast worden aan de Europese wetgeving. Zo niet, dan moet Athene voor het Hof van Justitie verschijnen.

Lesbos
Lesbos is een van de grootste Griekse eilanden en haalt zijn grootste bron van inkomsten uit het toerisme. Het eiland staat bekend als feesteiland en heeft vele kleine dorpjes met elk hun eigen festiviteiten. Het eiland heeft een warme klimaat, een prachtig landschap met olijfbomen, warmwaterbronnen en kiezelstranden.
Vanuit Athene vertrekken er het hele jaar door meerdere vluchten per dag naar Lesbos en je kunt er zelfs kamperen! Je auto met caravan of tent kun je meenemen op de boot die twee keer per week naar het eiland vaart.

Wil je ook naar Lesbos? Bekijk dan de Reisreporter-foto’s om een beeld te krijgen van dit prachtige eiland.