Frankrijk reviews

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Activiteit
Attractie
Bijzondere natuur plek
Excursie
Gebergte
Natuurgebied
Restaurant
Wandelroute
9
Cevennen (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
EvavanNoort was hier in augustus 2017

Wij liepen met een ezel zeven dagen door de Cevennen! Het was een heel bijzondere ervaring. Wij hebben de ezel gehuurd bij Gentiâne en Cévennes, waar we een uitgebreide uitleg kregen over de verzorging van ezels en hun gedrag. Onze ezelin was een stoere, ze liep goed en kon nog beter klimmen en dalen! We hebben enorm van haar genoten in deze mooie omgeving. De Cevennen zijn erg afwisselend! Van de rivier de Tarn, waarin je prachtig kan zwemmen tot de hoogvlaktes met uitzichten die tot de Middellandse zee rijken!

De natuur!
lastig bereikbaar zonder auto
Review geplaatst op 05 september, 2017 Activiteit Wandelroute Natuurgebied Bijzondere natuur plek Highlight
8
Bretagne (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
KHeijlaerts was hier in juli 2017

De roze graniet kust bij Ploumanac'h is erg mooi om te bezoeken. Deze gave kustlijn ligt in het departement Côtes d’Armor. Imposante stapels door zee en wind uitgehouwen roze granieten stenen bieden een bijzonder gaaf uitzicht. Ze zijn 300 miljoen jaar oud en strekken zich uit over meer dan 25 hectare. Ze zijn wereldwijd bekend en trekken vele toeristen door het jaar heen. Dus niet buiten de gebaande paden, maar wel gaaf! De contrasten tussen de stenen en de begroeiing vind ik erg gaaf, en de golven die tegen de rotsen aan klappen leveren spectaculair mooie beelden op. Ondertussen zie je vrij veel boten varen op de zee waardoor je goed kan zien hoe groot sommige rotsen zijn. Er is een parkeerplaats direct aan de kust waar toen ik er was voldoende plek vrij was. De parkeerplaats in het dorpje zelf was veel drukker.

Bijzondere kustlijn Fotogeniek
Toeristische locatie
Review geplaatst op 23 juli, 2017 Regio
10
Cote d'Azur (Frankrijk)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
bakkm07 was hier in juni 2016

op dinsdag is er ook markt in St Tropez, super gezellig en altijd mooi weer we zijn met de boot vanuit Mandelieu via St Margerite en Cannes gekomen dit was op zich al een belefenis

gezellig altijd mooi weer
duur
Review geplaatst op 16 juli, 2017 Regio
9
Mont Saint-Michel (Frankrijk)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
WKerkhof was hier in april 2017

Ondanks dat op Parijs na de meest drukke toeristische attractie is in Frankrijk, is het zeker de moeite waard om te gaan bekijken! Mont Saint-Michel, een sprookjesachtige abdij niet ver uit de kust van Normandië. Binnen de straten van het klooster heeft het massatoerisme toegeslagen, je kunt er over de koppen lopen en je moet moeite doen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Het is zeker de moeite om binnen een kijkje te nemen, maar al snel zijn we het beu en genieten we liever vanaf het wad van dit sprookjesachtige eiland! Op het wad is het een stuk minder druk, al loeren er ook gevaren... Snel opkomend tij, drijfzand, opkomende mist en zelfs onweer worden als potentiële gevaren genoemd. Eigenwijs als we zijn maken we toch een mooie wandeling op blote voeten over het wad, met steeds de magisch abdij in het vizier! Neem een wijntje en wat lekkere Fransje kaasjes mee, buiten de muren van de abdij zijn genoeg rotsen waar je 'lekker' kan zitten voor een ultieme romantische Franse ervaring, en nog goedkoop ook!

Prachtige eiland Bij eb mooi en rustig wandelen
Veel en veel te druk Potentieel gevaar op het wad
Review geplaatst op 25 juni, 2017 Stad
8
Toulouse (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
ChristaThieme was hier in juni 2017

De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.

Interessant voor de wijnkenner Prachtig glooiend landschap Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 14 juni, 2017 Stad
10
Parijs (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
PleunGroeneveld was hier in november 2017

Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.

uitstekend openbaar vervoer heerlijke restaurants veel terrassen boordevol historie een schat aan bezienswaardigheden prima uitgaansgelegenheden
kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 06 juni, 2017 Stad
9
La Réole (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
karinm was hier in april 2016

La Réole ligt op de fietsroute van de Atlantische oceaan naar de Middellandse zee. Je start in Bordeaux en fietst via het Canal de Garonne en het Canal du Midi naar Sète of Port-la-Nouvelle, zo'n 500km. De fietstocht gaat over oude spoorwegen en langs kanalen, er zitten dus nauwelijks stijgingen en dalingen in. Alleen voor het stadje La Réole zit een klimmetje. La Réole ligt aan de rivier de Garonne en is een oud romeins stadje. Het heeft een historisch centrum met geplaveide, nauwe straatjes. In het hart van het middeleeuwse stadscentrum ligt het chambre d'hotes Arts et Remparts. Het huis uit de 18e eeuw is omgetoverd tot een ruime b&b, met een grote tuin die steunt op de 13e eeuwse stadsmuren. Als je in deze chambre d'hotes verblijft, neemt de eigenaar Michel Menival je graag mee voor een bezoek aan de stad, nadat je in de tuin hebt genoten van een welkomstdrankje. Hij is zelf kunstverzamelaar en kunsthandelaar en weet ontzettend veel over het middeleeuwse stadje. Je bezoekt met hem het oude stadhuis, gebouwd voor Richard Leeuwenhart en het oudste stadhuis in Frankrijk, de overblijfselen van het 12e-eeuwse kasteel aan de Garonne en de kerk van Saint Pierre met het klooster. Michel Menival kan je ook de beste restaurantjes aanbevelen, en concerten die regelmatig worden gegeven in het stadje. Een leuke local met super interessante tips!

middeleeuws stadje mooie bezienswaardigheden ruime chambre d'hotes leuke local als charmante gastheer
ontbijt is lekker, voor fietsers wat weinig
Review geplaatst op 14 mei, 2017 Stad
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
hansdewildt was hier in september 2014

Op slechts 180 km vanaf Breda ligt de metropool Lille net over de Frans/Belgische grens. Een culinaire stad waar de Vlaamse sfeer en hightech architectuur hand in hand gaan. Voordat de stad bij Frankrijk werd ingelijfd, maakte Lille (Rijssel) deel uit van Vlaanderen, Bourgondië en vervolgens Spanje. Door deze geschiedenis werden er talloze sporen nagelaten in de cultuur, taal en architectuur. De stad is goed te bereiken met de Thalys zodat je er binnen een paar uur bent. Er zijn 2 stations; het oude “Lille Flandres” echt een monument van rood baksteen, glas en metaal of het nieuwe ultramoderne “Euralille” dat door de Nederlandse architect Rem Koolhaas ontworpen is. Dit station alleen al is de moeite waard om naar Lille te gaan. En wat dacht je van het adembenemende monument, de rijk versierde Oude Beurs en de Belfort (klokkentoren) uit 1921, beiden op het plein bij het operagebouw. De Oude Beurs (1651) bestaat in werkelijkheid uit vierentwintig identieke huizen met indrukwekkende muurversieringen. Vergeet de schitterende binnenplaats niet met de Vlaamse leeuwen uit de tijd dat Lille nog bij de Nederlanden hoorde. Verder de “Cathedrale Notre-Dame de la Treille” de “Hospice Comtesse” uit de 13e eeuw. Beiden in het oude Lille dat eveneens de ideale plek is om gezellig te shoppen en te eten. Want voor een typische Vlaamse schotel vindt je in het Oude Lille de beste “estaminettes”, de bruin cafeachtige Rijsselse eetgelegenheden. Een geweldige stad !

geweldige stad gastvrij veel bezienswaardigheden
kan druk zijn
Review geplaatst op 25 april, 2017 Stad
9
Nice (Frankrijk)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
YaraBon was hier in maart 2017

In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!

Architectuur Sfeer Italiaans/franse cuisine Mediterraan klimaat
...
Review geplaatst op 29 maart, 2017 Stad
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
hansdewildt was hier in september 2014

Wat een geweldige stad; Lille ! Een prachtige stad ideaal voor een weekendje weg. Dichtbij (180 km vanaf Breda), prachtige gebouwen, heerlijke eetgelegenheden en een geweldige winkelstad. Om een verblijf nog aantrekkelijker te maken moet je een goed hotel hebben. Wat logies betreft springt het “Hotel Hermitage Gantois” er uit. Dit 5* hotel dateert uit 1460 en was oorspronkelijk een hospitaal voor ouderen, invaliden en armen dat door een kloosterorde werd geleid. Nu is het een oase van luxe waar geschiedenis en hedendaagse architectuur in elkaar overlopen. Zelfs de eeuwenoude houten kapel is een onderdeel van dit hotel. Heel fotogeniek…heel sfeervol…heel mooi !! Zie www.hotelhermitagegantois.com

geweldig hotel fotogeniek stukje geschiedenis mooie architectuur
is wel prijzig
Review geplaatst op 17 maart, 2017 Stad