Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parijs image

Parijs

Parijs
Frankrijk
Irislusse

5 Overschatte bezienswaardigheden in Parijs

1 - UITZICHT VANAF DE EIFFELTOREN?
De Eiffeltoren is hét iconische symbool van Parijs en ongetwijfeld een bezoekje waard tijdens je vakantie in de hoofdstad van Frankrijk. Door het gedrang, de lange rijen en de wachttijden, kan het uitzicht - wanneer je dan eindelijk bij de top aankomt - helaas iets van zijn magie hebben verloren. De eiffeltoren zelf, als constructie en uniek bouwwerk blijft een belanrijke toeristische attractie, maar voor een onvergetelijk panorama over de stad is er toch echt een betere plek.

DE PERFECTE FOTO VANAF DE TOREN VAN MONTPARNASSE
Voor het ultieme uitzicht op Parijs' stedelijke horizon, inclusief de Eiffeltoren, neem je de lift naar het dak van de Montparnasse toren. Vanaf deze reusachtige wolkenkrabber kun je de gehele stad observeren waarbij je de mogelijkheid hebt Parijs te fotograferen inclusief de Eiffeltoren. Onze speciale Waytostay tip luidt als volgt: bestijg de toren 's avonds en bewonder het spectaculaire tafereel van de Eiffeltoren die de stad met haar lichtjes verlicht. Er is geen betere plek te vinden voor het mooiste kiekje van Parijs dan vanaf de toren van Montparnasse!

2 - EEN LAATSTE EER BETUIGEN OP DE PÈRE LACHAISE BEGRAAFPLAATS?
Ieder jaar trekken vele toeristen naar dit centraal gelegen kerkhof, om de rustplaats van beroemdheden zoals muzikant Jim Morrison, dichter Oscar Wilde en vele anderen van dichtbij te bekijken. Voor een deel van de lokale bevolking is deze zogeheten gewijde grond iets te populair geworden en voornamelijk gericht op voormalige internationale inwoners, in plaats van op geboren en getogen Fransen.

ONTDEK HET IMPOSANTE PANTHÉON VOORDAT JE ONZE VIERVOETIGE-VRIENDEN HERDENKT
Een hoop Parijzenaren zijn van mening dat als je je respect wilt betonen aan de meest roemruchte ingezetenen van de stad, hetPanthéon daarvoor de aangewezen plek is. Dit mausoleum is een schitterend voorbeeld van Gotische bouwkunst, met misschien wel de fraaiste vormgeving die er in de stad te vinden is. Ook tref je hier de grafzerken van Victor Hugo, Marie Curie, en nog veel meer historisch invloedrijke persoonlijkheden. Kortom: als je houdt van uitzonderlijke architectuur en prominenten uit de Franse geschiedenis, dan is het Panthéon je bestemming. Een alternatief, voor de liefhebbers van huisdieren, is het Cimetière des Chiens et Autres Animaux Domestiques, waar je overleden honden, katten en zelfs voormalige vogeltjes kan herdenken. Frédéric Moussaïan, van het blog Spotted by Locals, beschrijft deze begraafplaats voor dieren als een buitengewoon mooie en vredige locatie langs de Seine rivier.

3 - WINKELEN OP DE CHAMPS-ÉLYSÉES?
De Champs-Élysées is alom bekend voor zijn diverse designer boutiques, die zich zij-aan-zij en presenteren aan deze elegante promenade. Hier komen massa's toeristen op af om een middagje door te brengen zoals de "rich and famous" dat doen.
's Werelds meest elitaire en dure merken zijn op de Champs-Élysées vertegenwoordigd, maar als je je tussen de Parijse bevolking wilt begeven, dan is dit niet de aangewezen plek.

WINKEL ALS EEN PARIJZENAAR AAN DE GRANDS BOULEVARD EN DE GALERIES LAFAYETTES
Een echte indruk van lokale mode zul je op de Champs-Élysées niet krijgen, want het zijn niet de "Parisien" maar voornamelijk toeristen en mensen met veel geld die op deze "luxe boulevard" rondlopen. Om toch in enige stijl te shoppen en de vakantiegangers te mijden, gaan de Parijzenaren graag naar de spectaculaire Grands Boulevard, of Les Galeries Lafayette. Dit schitterende warenhuis toont de laatste mode en de meest sprankelende sieraden. Daarnaast is het gebouw zelf ook schitterend. Mocht je Les Galeries Lafayette tijdens de kerstdagen bezoeken, dan zullen de prachtige etalages je ongetwijfeld in de feeststemming brengen. Ook Pascal Loperna, ex. Creative Director van Ford Models, raadt een dagje winkelen in Europa's oudste warenhuis van harte aan. Houd je echter meer vanvintage mode, dan zijn Kiliwatch en Episode dé plekken waar je moet zijn.

4 - EEN GLIMP VAN DE MONA LISA IN HET LOUVRE?
Het Louvre is één van Parijs' beroemdste musea en artistieke bezienswaardigheden, en staat wereldwijd bekend als thuisbasis van de Mona Lisa. Als gevolg van haar naam en faam, is deze galerie echter dikwijls overbevolkt met toeristen die een blik proberen te werpen op Da Vinci's mysterieuze meesterwerk. Wij vragen ons dan ook of die paar kortstondige momenten van vrij zicht alle moeite en drukte waard zijn.

MINDER BEKENDE JUWEELTJES ZOALS HET QUAI BRANLY MUSEUM
Het stikt in Parijs van de musea en tentoonstellingen, maar als je uitkijkt naar iets werkelijk unieks, adviseren we je nadrukkelijk het Musée du Quai Branly te bezoeken, waar je o.a de mooiste schatten van Azië en Afrika kan ontdekken. En als je groene vingers hebt, en geïnteresseerd bent in de natuur, reis je het beste af naar de Jardin des Plantes (botanische tuinen), waar je heel wat kunt leren over 's werelds flora en fauna. Katrina Bastian van The Culture Tripbeschrijft wat de beste plekken zijn om Parijs te verkenen in haar artikel "Late Nights and Free Days" ; van het Musée de Cluny tot en met de Grande Galerie de l'Évolution. Waarom zou je uren wachten, terwijl er zoveel andere musea and galleries zijn waarbij je niet in de rij hoeft te staan.


Voor tip 5, kijk op onze website: https://www.waytostay.com/nl/news/wat-niet-te-doen-in-parijs/