Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parijs image

Wat lijkt op Stokbrood maar Is het niet?

Parijs
Frankrijk
Akerkvliet

Wat lijkt op Stokbrood maar Is het niet?

Waar denk je aan als je denkt van Frankrijk?

De Eiffeltoren? Kikkerbilletjes? Een Franse man op een fiets met een baret op zijn hoofd en een stokbrood onder zijn oksel?

De Fransen zijn wereldberoemd om hun baguettes of stokbrood, ja toch?

Dwalen langs een Boulangerie in Frankrijk, de geur van vers gebakken baguettes die je naar binnen verleidt om er een te kopen. In het Engels wordt het een "French-Stick", genoemd.

Knapperig aan de buitenkant en oh zo luchtig aan de binnenkant, het is onwaarschijnlijk dat je in staat zijn om het kontje ervan af te breken om er van te smullen terwijl je het onder je oksel
draagt en erachter te komen dat ze nergens zo lekker zijn als in Frankrijk.

Dus nu weet je wat een stokbrood is het of niet soms ? Mijn uitleg is belangrijk want het staat als een "paal boven water", dat het nodig is ! Maar ik waarschuw je, dat het misschien je kijk op Frankrijk,
Franse mannen en stokbrood voor altijd zal doen veranderen.

Ik ben een echte Francofiel en tijdens een cursus "Franse Conversatie", met mijn vrouw en tevens mijn trouwe reisgenoot, dat we nu eens samen naar Parijs moeten gaan om wat we geleerd hebben in praktijk te brengen,
want naar jaren in Frankrijk op vakantie te zijn geweest leek ons Frans meer op een soort Nederlandse versie van "Allo Allo", ik als de politieagent en mijn vrouw als "Madam Edith".

Na een saaie rit met de bus vanaf Amsterdam, doen wij nooit meer, de geuren zullen voor eeuwig en altijd in mijn neus blijven hangen, komen we eindelijk aan in Parijs

Na een heerlijk weekend sightseeing en zwerven rond Parijs nog even genietend van een knapperige baguette, staan wij in het midden van acht rijstroken te wachten op een taxi, merkten we een man op in een parkeergarage die naar ons staat te fluiten. Hij was aan de andere kant van de vier rijstroken dus hij vormde geen bedreiging voor ons. We hebben geprobeerd om hem te negeren, maar kon het niet helpen, om toch een blik zijn kant op te werpen en vroegen ons af wat zijn probleem was.

Zijn schrille gefluit was gemakkelijk boven het gebrul het verkeer te horen.

Het was nogal deprimerend dat geen enkele taxi teken gaf om te stoppen en we voelde ons verschrikkelijk na te veel late avonden en te veel Franse wijn. We hadden elkaar niet veel te zeggen, maar na een tijdje vroeg Ankie:

"Wat is dat, dat hij vasthoudt?"

"Ik weet het niet zeker." Zei ik, maar : "Het lijkt op een stokbrood."

We keken elkaar aan en keek toen weer naar de man. Hij droeg het soort blauwe overall met knoppen aan de voorkant die Franse automonteurs normaal dragen. De knoppen waren allemaal geopend !

Toch stond hij er grijnzend als een idioot en stond iets langzaam te strelen. Maar wat was het? Nu stonden we allebei openlijk naar hem te staren om te ontdekken wat hij vasthield!

Plotseling zuchte Ankie een kreet van verbazing en klapte haar hand voor haar mond.

"Dat is geen een stokbrood." Zei ze. "Hij is een potloodventer."
Bij nadere inspectie met de zoomlens van mijn camera werd dat bevestigd , hoewel het doet denken aan een stokbrood in zowel grootte en kleur, was het zeker weten geen stokbrood dat hij vasthield !!

Foto's

41ed7.jpg
41ed7.jpg
Akerkvliet
41ed7.jpg
41ed7.jpg
Akerkvliet