Parijs reisblogs

de gekte van Charles de Gaulle

kuiken was er (tot 16 okt 2009) Gepost op 16 feb 103 reacties

Op weg naar Washington DC via Parijs. Vrienden vroegen gelijk: zou je dat wel doen? Ze raken daar altijd je bagage kwijt en heel onoverzichtelijk en erg druk en veel vertragingen. Maar ja, een optimist als ik laat zich niet kisten door dit soort opmerkingen, dus vanaf Dusseldorf via Charles de Gaulle naar Washingtoen DC.
Dusseldorf was fantastisch om van te vertrekken, (alles wat Parijs niet is), rustig, overzichtelijk, fantastische parkeer gelegenheid, hotels dicht bij, prima route beschrijving. het begin van onze reis starte dus prima, nou ja alleen dat kleine oponthoud van 45 minuten dan om het vliegtuig te de-icen.
We hadden twee uur overstap tijd in Parijs, meer dan genoeg tijd, maar ja met aftrek van de 45 minuten vertraging bleven er nog 5 kwartier over. Moet kunnen, zei ik nog tegen mijn dochter bij aankomst in het vliegveld. Ja helaas...........
75 minuten voor vertrek: We kwamen aan op de ene kant van het vliegveld en moesten zorgen dat we bij de totaal andere kant terecht kwamen, maar daar was een shuttle voor. Ja, alleen stonden er al mensen te wachten op die shuttle op een trap naar de gang die moest leiden naar de ruimte waar je op de shuttle kon wachten. Kun je ook lopen? ja dat kan ook, bordjes volgen en dan ben je er ongeveer in 20 minuten.
50 minuten voor vertrek: Ondertussen begon de tijd verder te kruipen, een beetje snel doorlopen dan konden we de terminal in 15 minuten halen, dan hebben we nog 35 minuten voor vertrek, moet genoeg zijn.
35 minuten voor vertrek: Mijn dochter en ik stappen stevig door en zijn inderdaad 15 minuten later bij de terminal, opluchting, totdat we de terminal binnen komen.......rijen, rijen, rijen dik voor de handbagage controle. Oeps dat gaat nooit lukken. Security aan gesproken, moeten vlucht halen van 10.30, gaat zo niet lukken, hekje ging open en schoven 3 rijen op.
25 minuten voor vertrek: Maar ja er stonden nog steeds 5 rijen voor ons, gaat nog steeds niet lukken.
15 minuten voor vertrek: Weer security aangesproken ging weer een hekje open en nog één rij. De tijd gaat tergend snel als je op wilt schieten en het vliegtuig moet halen en de rij voor je schiet maar niet op.
10 minuten voor vertrek: Gaat niet lukken!!!! Eindelijk we zijn bij de controle, schoenen uit, riem af, plastic zakjes uit de hand bagage, shit (excuus) muntgeld in de broekzak. Yes we zijn er door, snel en half aangekleed op het horloge kijkend zie ik dat de vertrektijd van ons vliegtuig naar DC voorbij is. Neeeeeeeee, wij willen ook mee.
15 minuten te laat: Toch maar hard gelopen naar de gate, in de volle overtuiging dat ze nooit en te nimmer wachten, maar wat schetst onze verbazing toen wij bij de gate aankwamen, ze hadden op ons gewacht!!! 15 minuten te laat en het vliegtuig staat er nog voor ons. Leve Air France!
ps en zelfs al onze bagage stond op ons te wachten toen we in Washington aan kwamen.

kuiken Positie 19441 (0 p.) Lid sinds 19-03-2009 Foto's en tips: 945 Blogs: 14 Fans: 4
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer thuis
0 4
Gepost op 27 mei
Nederland Drenthe
"where is your other child??!!"
1 5
Gepost op 06 januari
Cuba Holguín
Onverwachte luipaard encounter
4 4
Gepost op 13 februari
Kenia Masai Mara NP

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat vreeeeeselijk. Ik vind het ook een afschuwelijk vliegveld, onoverzichtelijk en een ramp om over te stappen dan nog niet over de lompheid van het Franse personeel. Wel super dat het vliegtuig nog op jullie wachte. Gelukkig toch nog goed geeindigd.

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Een vliegtuig mag niet vertrekken als je bagage al in het ruim zit en jij zelf nog niet aan boord bent.Kom je niet opdagen dan moeten ze eerst je bagage uit het vliegtuig halen vooraleer te mogen vertrekken.Dus sommige captains wachten nog een beetje! Dit zijn internationale veiligheidsvoorschriften(mijn zoon is vliegtuigtechnicus en vandaar mijn kennis van zaken! En er zijn nog een hele boel andere voorschriften!!) Maar het was stressy,da's zeker!!

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Oef, wat een stress! Hoop dat de terugreis iets voorspoediger verliep.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.