Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parijs image

Parijs

Parijs
Frankrijk
Kuiken

de gekte van Charles de Gaulle

Op weg naar Washington DC via Parijs. Vrienden vroegen gelijk: zou je dat wel doen? Ze raken daar altijd je bagage kwijt en heel onoverzichtelijk en erg druk en veel vertragingen. Maar ja, een optimist als ik laat zich niet kisten door dit soort opmerkingen, dus vanaf Dusseldorf via Charles de Gaulle naar Washingtoen DC.
Dusseldorf was fantastisch om van te vertrekken, (alles wat Parijs niet is), rustig, overzichtelijk, fantastische parkeer gelegenheid, hotels dicht bij, prima route beschrijving. het begin van onze reis starte dus prima, nou ja alleen dat kleine oponthoud van 45 minuten dan om het vliegtuig te de-icen.
We hadden twee uur overstap tijd in Parijs, meer dan genoeg tijd, maar ja met aftrek van de 45 minuten vertraging bleven er nog 5 kwartier over. Moet kunnen, zei ik nog tegen mijn dochter bij aankomst in het vliegveld. Ja helaas...........
75 minuten voor vertrek: We kwamen aan op de ene kant van het vliegveld en moesten zorgen dat we bij de totaal andere kant terecht kwamen, maar daar was een shuttle voor. Ja, alleen stonden er al mensen te wachten op die shuttle op een trap naar de gang die moest leiden naar de ruimte waar je op de shuttle kon wachten. Kun je ook lopen? ja dat kan ook, bordjes volgen en dan ben je er ongeveer in 20 minuten.
50 minuten voor vertrek: Ondertussen begon de tijd verder te kruipen, een beetje snel doorlopen dan konden we de terminal in 15 minuten halen, dan hebben we nog 35 minuten voor vertrek, moet genoeg zijn.
35 minuten voor vertrek: Mijn dochter en ik stappen stevig door en zijn inderdaad 15 minuten later bij de terminal, opluchting, totdat we de terminal binnen komen.......rijen, rijen, rijen dik voor de handbagage controle. Oeps dat gaat nooit lukken. Security aan gesproken, moeten vlucht halen van 10.30, gaat zo niet lukken, hekje ging open en schoven 3 rijen op.
25 minuten voor vertrek: Maar ja er stonden nog steeds 5 rijen voor ons, gaat nog steeds niet lukken.
15 minuten voor vertrek: Weer security aangesproken ging weer een hekje open en nog één rij. De tijd gaat tergend snel als je op wilt schieten en het vliegtuig moet halen en de rij voor je schiet maar niet op.
10 minuten voor vertrek: Gaat niet lukken!!!! Eindelijk we zijn bij de controle, schoenen uit, riem af, plastic zakjes uit de hand bagage, shit (excuus) muntgeld in de broekzak. Yes we zijn er door, snel en half aangekleed op het horloge kijkend zie ik dat de vertrektijd van ons vliegtuig naar DC voorbij is. Neeeeeeeee, wij willen ook mee.
15 minuten te laat: Toch maar hard gelopen naar de gate, in de volle overtuiging dat ze nooit en te nimmer wachten, maar wat schetst onze verbazing toen wij bij de gate aankwamen, ze hadden op ons gewacht!!! 15 minuten te laat en het vliegtuig staat er nog voor ons. Leve Air France!
ps en zelfs al onze bagage stond op ons te wachten toen we in Washington aan kwamen.