Citytrip tips Parijs image
Mbrouwer

Citytrip tips Parijs

Tijdens een citytrip is er niks vervelender dan de halve dag door te brengen in de rij. Je wilt toch wel meer zien van de stad dan alleen het achterhoofd van de persoon voor je? Hoe ontwijk je de rijen in...


Parijs
Er is een hoop te zien in Parijs. En vooral bij de topattracties is het ontzettend druk. Maar er zijn manieren om de drukte te omzeilen.

Tip 1. Op je gemak naar het Louvre

Bij een bezoek aan het Louvre is het handig om vooraf te bedenken wat je wilt zien. Zo bespaar je in het museum zelf ook een hoop tijd. Koop vooraf een kaartje, dan kun je op elk moment van de dag naar binnen.


Tip 1.1 Ontwijk de rij
De kilometerslange rij vermijd je door simpelweg een andere ingang te nemen dan bij de grote glazen piramide, namelijk via het winkelcentrum Carrousel du Louvre (kun je meteen ook even winkelen). Je komt hier via de trap bij de kleine Arc de Triomphe of via het metrostation Palais Royal – Musée du Louvre. Je loopt zó naar de hoofdingang. En als je dan nog even naar boven kijkt, zie hoeveel tijd je jezelf hebt bespaard.

Tip 1.2 Bezoek het Louvre in de avond
Het Louvre is overigens ook een stuk rustiger op de woensdag- en vrijdagavond, het museum is dan tot 22.00 uur open. Ga dan rond een uurtje of 18.00 of 19.00 uur. De meeste mensen (lees toeristen) gaan dan toch eten. Nadat jij op je gemak de Mona Lisa hebt bekeken, ga je net als echte Parijzenaars rond een uurtje of 21.00 aan het diner.

Tip 2. Voorrang bij de Eiffeltoren

Je bent niet de enige als je vindt dat je niet in Parijs bent geweest zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Met gemiddeld zes miljoen bezoekers per jaar kun je dus een behoorlijke drukte verwachten bij de ijzeren toren. Boek daarom vooraf een ticket, je kunt dan namelijk een tijd kiezen. Kom een kwartiertje voor je gekozen tijd en je kunt zo de lift in en op naar de tweede verdieping. Voor de derde verdieping heb je echter geen voorrang. Grote groepen kun je ontlopen door of heel vroeg in de ochtend te gaan of in de late namiddag.


Tip 3. Gebruik je metrokaart voor de kabelbaan naar de Sacré Coeur

Ook een bezoek aan de Sacré Coeur kan niet ontbreken bij een citytrip Parijs. Niet alleen vanwege de basiliek, maar ook vanwege het gratis uitzicht over de stad. Met deze tip ontwijk je niet zo zeer de rij, maar het is wel een handig weetje. Met je metrokaartje of Paris Visite kaart kun je gewoon met de kabelbaan naar boven. Zo vermijd de 237 traptreden. Tenzij je sportief ingesteld bent natuurlijk.



Foto door: Drongelen.reisreporter.nl



Heb jij nog tips om wachtijen te voorkomen? Of heb je nog andere handige weetjes over Parijs?Columbus is benieuwd naar jouw tips! Laat het ons weten via het opmerkingen veld hieronder.


Meer tips over:







Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.