Eiffeltoren meest kenmerkend image
Wilfried

Eiffeltoren meest kenmerkend

Dat de Eiffeltoren zeer herkenbaar is, is onweerlegbaar. Je zult de hoge toren immers niet snel verwarren met een telefoonpaal. En daarom mag het Franse symbool nu de titel 'World's Favourite Landmark' dragen.

Meer dan 10.000 reizigers uit vijf werelddelen konden bij boekingssite Hotels.com aangeven welk monument zij het meest kenmerkende bouwwerk ter wereld vonden. Maar liefst 16% koos voor de Eiffeltoren in Parijs. Daarmee liet het stalen uitkijkpunt andere beroemde bouwwerken ver achter zich.

Sint Pieter

De Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad wist een tweede plek te veroveren met 9% van de stemmen, op de voet gevolgd door de Taj Mahal in Agra (8%).

Amerikaanse symbolen

Ook Amerikaanse symbolen deden het goed. De Top-3 werd gevolgd door de Golden Gate Bridge in San Fransisco, Het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld, beiden in New York. Alledrie kregen zij 7% van de stemmen.

Economische boost

Dat een dergelijk symbool de economie flink kan stimuleren, blijkt wel uit het onderzoek. Zo gaf maar liefst 83% van de Spaanse reizigers aan een stad specifiek te bezoeken vanwege een architectonische bezienswaardigheid. Ook veel Italianen (80%) en Japanners (73%) kiezen een locatie aan de hand van een beroemd landssymbool.


Foto door riknikele.reisreporter.nl


Columbus staat op de Vakantiebeurs. Daarom deze week zondagsdiensten met iets minder nieuws en geen nieuwsbrief. Kun je toch niet zonder ons? Bezoek ons dan in de Utrechtse Jaarbeurs, Hal 2, stand D043!

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.