Naar het museum tijdens de coronacrisis: hier krijg je een gratis virtuele rondleiding image
Unsplash .

Naar het museum tijdens de coronacrisis: hier krijg je een gratis virtuele rondleiding

Nu we thuis moeten blijven willen we maar één ding: de wereld verkennen. Gelukkig kan dat ook gewoon vanuit je luie stoel. Deze topmusea kun je online bezoeken. 

Ontdek de mooiste Nederlandse pareltjes 

Je hoeft tijdens je quarantaine niks te missen van de beste Nederlandse musea, waaronder Hermitage Amsterdam, het Eye Filmmuseum, het Amsterdam Museum en Panorama Mesdag. De cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture nemen je er in een korte video mee op virtuele tour. Heb je eindelijk de kans om in je eentje voor meesterwerken te staan. Start op thuismuseum.nl meteen je rondleiding. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

 

Bezoek exposities van over de hele wereld

Ken jij het Google Arts & Culture Project al? Deze online verzameling van hoge-resolutieafbeeldingen toont kunstwerken uit musea over de hele wereld. Handig: de virtuele rondleidingen werken hetzelfde als Google Street View. 

Natuurlijk kun je een tour maken door een bekend museum zoals het Van Gogh Museum, maar wij tippen de expositie Faces of Frieda. Frida Kahlo is een Mexicaanse kunstenaar en een van de beroemdste schilders van de afgelopen eeuw. Haar surrealistische kunstwerken bestaan uit zelfportretten waarin zij ook haar tragische leven heeft verwerkt. Na haar overlijden groeide Frida Kahlo uit tot feministisch icoon.  

De expositie is de grootste ooit beschikbaar gesteld via het platform. Voor deze gigantische online tentoonstelling van meer dan 800 werken heeft Google samengewerkt met 33 musea over de hele wereld. Een uniek project dus! 

Heb het Louvre helemaal voor jezelf

Normaal kun je over de hoofden lopen in het meest iconische museum van Parijs. Nu bezoek je de populairste exposities van het Louvre helemaal alleen. Zo sta je ineens oog in oog met het werk van bijvoorbeeld Michelangelo. Wanneer maak jij een 360º tour door dit museum?

Blijf zolang je wilt in de Sixtijnse Kapel

Zelfs de Vaticaanse musea gaan met hun tijd mee. Je kunt maar liefst zeven geweldige 360º tours maken. Hoogtepunt is natuurlijk een tour door de Sixtijnse Kapel. Eindelijk krijg je de kans om dit meesterwerk in alle rust te bekijken. Tip: sluit voor deze tour je laptop of tablet aan op een groot scherm voor de volledige VIP-ervaring. 

Geniet in alle rust van de fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Foto: Unsplash

Dwaal door de gangen van het National Museum of Natural History

Het bekendste en populairste natuurhistorisch museum, het National Museum of Natural History in Londen, stelt zijn gehele collectie online beschikbaar. Je kunt dus zelf bepalen wat je allemaal wél en níét wilt zien. Wij garanderen zeker een paar uurtjes vermaak. 

Verwonder je in het Metropolitan Museum of Art

In The Met, het belangrijkste kunstmuseum van New York, krijg je geen standaardtour van de highlights van de collectie. In zes korte video’s wandel je bijvoorbeeld door de majestueuze centrale hal van het museum (dit is een kunstwerk an sich), de Tempel van Dendur (ja, er staat een échte Egyptische tempel in het museum) en de Charles Engelhard Court (waar de meest iconische stukken van het museum staan). Tijdens je wandeling kun je lekker om je heen kijken. Zo lijkt het net of je écht door dit beroemde museum loopt. Kun je dit museum mooi van je bucketlist strepen. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? 

Ben je op zoek naar nog meer vertier voor thuis? Bekijk dan deze 6 geweldige reisinitiatieven voor op de bank. Tuur je liever niet hele dagen naar een scherm, neem dan nu extra voordelig een abonnement op Columbus Travel. Kun je alvast dromen van heerlijke bestemmingen weg van de massa …

Welke virtuele tour door een museum heb jij al gemaakt en is een absolute aanrader?