Normandie image
Normandie image Normandie image

Normandie

Reviews

Normandie
Frankrijk
Wereldontdekkers

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Frankrijk Normandie
MarleenvM was hier 30 Sep 2019
Op 6 juni 1944 landde de grootste strijdmacht in de geschiedenis op de stranden van Normandië en Operatie Overlord was ingezet. Ook wel bekend als D-Day. De invasie van Normandië was het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, maar er werd een bijzonder hoge prijs voor betaald. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar als je de stranden, begraafplaatsen en musea bezoekt. Op de verschillende locaties bij de stranden staan wat infoborden maar als je er wat meer van wilt weten zou ik me van te voren inlezen. De films The Longest Day, Saving Private Ryan of Band of Brothers geven ook een zeer goede indruk. Point du Hoc (Omaha Beach) vond ik de indrukwekkendste. En de overblijfselen van de kunstmatige haven Mulberry bij Arromanches (Gold Beach) zijn erg interessant. Er zijn genoeg musea om uit te kiezen. Van 360 graden bioscoop tot een museum in een echte bunker. De meeste musea laten de plaatselijke gebeurtenissen zien maar Museum Overlord brengt alles in beeld. Batterie de Longues is een reeks van bunkers bij het kustplaatsje Longues su Mer. In de bunkers staan kanonnen die de stranden konden bereiken en dus gebruikt konden worden tijdens D-Day. De bekendste begraafplaats is de Amerikaanse. Er liggen meer dan 9000 soldaten begraven die elk worden herdacht door een wit kruis op het graf. In Bayeux kun je de Britse Commonwealth begraafplaats bezoeken en bij La Cambe is de grootse Duitse begraafplaats.
Regio
  • Een groot openlucht museum
  • Makkelijk bereikbaar
  • Buiten het hoogseizoen is het rustig
Review geplaatst op 2020-01-15
8
Frankrijk Normandie
Julesvanherten was hier 30 Apr 2017
Rouen, Deze stad leent zich goed voor een stedentrip. Rouen is de stad van Jeanne D'Arc, mooie oude vakwerkhuizen, een kathedraal en een abdijkerk (en de vele andere kerken). Verder kun je er goed shoppen en biedt het voldoende leuke restaurants en cafés voor de innerlijke mens. Als je een hotel aan de rand van de stad hebt, kun je alles lopend bezichtigen. Het is een compacte binnenstad. Mocht je dan na een aantal dagen uitgekeken zijn, dan is Rouen een goede uitvalsbasis voor de abdij van Jumièges, de krijtrotsen van Etretat en de mooie tuinen van Claude Monet in Giverny. En, laten we niet vergeten de het pittoreske havenstadje Honfleur. Ik zeg......doen!
Regio
  • goede uitvalsbasis voor Normandie
  • lekker uit eten
  • shoppen
  • Jeanne D' Arc
  • Mooie vakwerkhuizen
  • Slecht te bereiken
Review geplaatst op 2017-09-21
9
Frankrijk Normandie
Fransvdg was hier 30 Sep 2013
Als ik aan Normandië denk zie ik mooi groen golvend land en koeien in de wei. De Normandische kaas is heel smakelijk, veel mensen zullen vooral de Camembert wel kennen. Ook de vele appelbomen horen genoemd te worden, vanwege de dranken cider en calvados. En voor de liefhebbers is een bord zeevruchten, een plateau de fruits de mer, een aanrader. Van de Unesco Werelderfgoedmonumenten in Normandië ken ik de Mont-Saint-Michel, het wandtapijt van Bayeux en het centrum van Le Havre. Verder hebben de landingsplaatsen-stranden van D-Day en de krijtrotsen bij Étretat indruk op me gemaakt. Leuke plaatsen vind ik Rouen, Caen, Bayeux, Honfleur en Lisieux. Kortom, er is veel te zien, te beleven en te proeven in Normandië. Als je van geschiedenis houdt kun je in Rouen meer aan de weet komen over Jeanne d’Arc die daar op de brandstapel belandde, in Lisieux kun je kennis maken met de heilige Theresia van Lisieux en in Bayeux kun je op het wandtapijt van koningin Mathilde de Slag bij Hastings met Willem de Veroveraar herbeleven. Indrukwekkend zijn de grote erebegraafplaatsen voor de gesneuvelde helden tijdens en na D-Day in juni 1944. Zelf ben ik op de fiets vanuit Bayeux naar de kust gereden bij Arromanches. Daar staat een heel interessant museum over D-Day. Normandië is dus een bezoek waard!
Regio
  • Veel cultuur
  • Interessante geschiedenis
  • Mooi landschap
  • Ook culinair de moeite waard
  • geen
Review geplaatst op 2016-12-02
8
Frankrijk Normandie
MiekeDeHaas was hier 31 May 2015
Normandië is een aantrekkelijke dichtbij bestemming en heeft diverse highlights. We waren hier in totaal acht dagen. Vier dagen hebben we genoten van de overweldigende mooie kust rondom Étretat, met zijn schitterende fotogenieke hoge krijtrotsen in zee, die zover zijn geërodeerd dat er natuurlijke openingen in de rotsen zijn ontstaan. Uren hebben we daar gewandeld. Echt fantastisch, vooral bij zonsondergang en wanneer het eb wordt. We hebben één dag gefietst langs de kust waar je veel gedenktekens, bunkers en infoborden tegenkomt n.a.v. de landing van de geallieerde troepen op D-day 1944. Zeer interessant voor jong en oud. Eén dag zijn we op het rotseiland Mont-St-Michel geweest. Alhoewel het erg toeristisch is, vond ik het heel bijzonder om daar rond te lopen en de bekende middeleeuwse abdij te bezoeken. Doen! De overige dagen zijn besteed aan het bezoeken van de historische stadjes Rouen, waar de Gotische Kathedraal te bezichtigen is, Houfleur en Bayeux. Het zijn knusse authentieke stadjes met veel terrasjes en eetgelegenheden.
Regio
  • Mooie natuur
  • Fotogenieke kliffen
  • Afwisselend
  • Authentiek
  • Mont St. Michel is platgetreden door de massa
  • In het hoogseizoen is het druk
Review geplaatst op 2016-11-05