Normandie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De kliffen in Étretat

Normandie,
Frankrijk


Étretat in de provincie Normandië, is niet alleen een aantrekkelijke dichtbij-bestemming , maar herbergt ook bijzondere kliffen. Hoog boven de kust torent de krijtrots 'Aiguille'. Bij eb is het fantastisch om op dat moment aanwezig te zijn. Door het laag getij heb ik over glibberige stenen kunnen lopen die bedekt zijn met wier waardoor het spiegelglad is. Je snel verplaatsen om een andere positie in te nemen voor een foto, is er niet bij. Ik vond het een hele uitdaging met je fototoestel in je hand.
Er is nog veel meer te zien bij de kust van Étretat. Klim bijvoorbeeld een paar honderd trappen omhoog zodat je een fenomenaal uitzicht hebt op de krijtrots Falase d'Aval. Mogelijkheden voor surfers en zeilers zijn er volop. Al fietsend kom je een heel eind in dit gebied. Er zijn prachtige routes buiten de gebaande paden. Wij hebben onze auto kunnen laten staan en alles te voet of met de fiets bekeken.

De stranden herinneren aan de oorlog van 1944 doordat er veel bunkers en herdenkingstekens staan. Op borden wordt veel info gegeven over de oorlog in dit gebied.