Normandie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Normandie image

Normandie

Normandie
Frankrijk
Rhodaxx

Nieuw maandblogthema: Ik blijf!


Hartelijk dank voor degenen die op mijn blog stemden en mij daarmee de lastige maar leuke klus geven om het vijfde blogthema voor te stellen.
Het maandthema is zo langzamerhand de status illegaliteit ontgroeit en neemt, gezien de belangstelling, een meer en meer belangrijke plaats in op de Columbus site.

Het begon met de oproep van Doppie om een blog te schrijven en foto's te plaatsen van toeristen, smullen was het. Wat zijn toeristen toch walgelijk ordinaire mensen, gelukkig zijn wij reizigers.
De winnaar van dit thema, toerist Gerrit Gaspedaal deed er nog een schepje illegaliteit bovenop: huisdieren…. ten strengste verboden op deze site!
(Mijn hond Lucca staat al heel lang tussen mijn foto's, een tussendoor glippertje zullen we maar zeggen. Niet verwijderen s.v.p. deze misdaad is verjaard! )
Deze keer was Mies de winnaar met zijn inheemse Argentijnse ontmoeting.
Daarna kon ik het even niet meer volgen… hij koos als thema Oranje, waar was jij?
Gelukkig had Fransje het wel begrepen, ze won met "stilte voor de storm" en kwam op de proppen met een filosofisch thema: op zoek naar ….
Dit thema leverde mooie blogs op en leidde tot nogal wat controverse op de site. Never a dull moment hier.

Nu mag ik een thema voorstellen. Dat thema is heel wat prozaïscher dan het voorgaande, maar voor de fantasievolle reisreporters onder ons -en dat zijn er nogal wat- misschien toch een kleine uitdaging .

We reizen wat af met z'n allen.
We bereiden ons voor, we vertrekken, we beleven, we verbazen, we vermaken, we genieten, we huiveren, we bewonderen en we komen terug. We zijn weer thuis, gaan aan het werk, zijn samen met familie en vrienden, zitten in ons dagelijkse ritme, plaatsen foto's, tips en verhalen op Columbus, doen ideeën op en mijmeren over onze volgende reis. Om vervolgens weer opnieuw te beginnen, voorbereiden, vertrekken …. Er zijn reisreporters die dit al meer dan 100 keer gedaan hebben.

Tot je op een dag besluit niet meer naar huis terug te keren en je voor de rest van je leven te vestigen in een ander land op deze aardbol…..
Waar zou dat zijn?
Waarom zou je daar willen blijven?
Hoe zou je leven er dan uitzien?
Waar zou je je dagen mee vullen?
Wat is daar je grootste uitdaging?
etc. ……


Heel veel succes, schrijfplezier en fantasie gewenst!

Deze blogperiode loopt tot 20 oktober. Dat is een wat langere periode en dat komt omdat ik in de maand oktober op reis ben … en weer terug kom.