Noord Frankrijk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Belfort van Arras

Noord Frankrijk,
Frankrijk


Arras is een leuke stad in het noorden van Frankrijk. Niet alleen de historische binnenstad is de moeite waard, rondom de stad zijn er ook nog talloze interessante bestemmingen te bezoeken zoals monumenten en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog.

Als je in Arras wandelt, lijkt het net alsof je je in België bent. De gevels van de herenhuizen doen niet echt Frans aan. En geheel gek is dat niet, want Arras heeft niet altijd bij Frankrijk gehoord. Na de middeleeuwen hoorde de stad nog bij Nederland en heette het Atrecht. Toch zijn de huizen rondom de twee grote pleinen van Arras niet geheel authentiek. Tijdens de Eerste Wereldoorlog beide pleinen compleet verwoest. Na de oorlog werden de omringende huizen steen voor steen weer opgebouwd. Het meest in het oog springende bouwwerk op het Place des Herós is het Belfort. Het werd in de 16e eeuw gebouwd om de rijkdom en de macht van de stad aan te tonen. Ook het belfort werd tijdens de Eerste Wereldoorlog volledig verwoest, maar werd in 1932 volledig in ere hersteld. Je kunt het belfort beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

's Avonds worden de belangrijkste bezienswaardigheden van Arras verlicht met allerlei kleuren en vormpjes. Neem dus zeker je statief mee, zodat je enkele mooie foto's kunt schieten.