Mont Saint-Michel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mon Michel

Mont Saint-Michel,
Frankrijk


De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.
In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. (Wikipedia)
Een prachtige wandeling naar het eiland kon ons nog bekoren, maar eens binnen de muren bevonden we ons zowaar in Disneyland. Neen, liever genieten van het uitzicht, de wind in onze haren en hand in hand met ‘Mon Michel’. ;-)