Mont Blanc visum

Als je op reis gaat naar Mont Blanc, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Mont Blanc nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Mont Blanc heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Mont Blanc bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Mont Blanc overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Mont Blanc gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Mont Blanc

Beste foto's & tips van Mont Blanc

'276586' door fotofreak '276586' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Uitzicht op de Mont..

fotofreak

In Chamonix ga je met een treintje naar boven naar zo'n 1900 meter en dan heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Ik kan hier uren naar kijken, dit verveelt toch nooit?

'401655' door jacomien '401655' door jacomien

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

De briesende stier

jacomien

We rijden en wandelen een rondje rondom de Mont Blanc. Een prachtig en zeer afwisselend gebied waar in de bergen ook grote kuddes koeien lopen. Een grote wagen staat aan de kant van de weg om de koeien te melken. Aan de ene kant gaat de koe naar binnen om er vervolgens gemolken aan de andere kant weer uit te gaan. En dan een stuk of tien tegelijk. Natuurlijk gaan we hier even kijken. Er is ook een stier aanwezig. Bij de uitgang steken ze de weg over en lopen naar de volgende wei. Deze stier ook. In die wei gaat hij eerst al het zand en stof over zich heen gooien. Blijkbaar reageert ie zich even af. Het was uitkijken voor mijn camera maar ik kon het doordat ik achter een schuurtje stond toch even vastleggen. (even openen en: de stier ligt niet aan de ketting hoewel dat erop lijkt )

'276581' door fotofreak '276581' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Mont Blanc

fotofreak

Dit was zo prachtig. Het weer was geweldig, zelfs warm. We liepen allemaal in t-shirt. En dan zo'n fantastisch uitzicht, dit is toch puur genieten?

Laat kaart zien

Laatste Mont Blanc artikelen

Doen: de allermooiste hikes ter wereld

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus...