Mont Blanc vaccinatie

Ga je op reis naar Mont Blanc, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Mont Blanc. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Mont Blanc en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Mont Blanc kan namelijk van gebied tot gebied in Mont Blanc verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Mont Blanc nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Mont Blanc.  

Informatie over Mont Blanc

Beste foto's & tips van Mont Blanc

'276586' door fotofreak '276586' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Uitzicht op de Mont..

fotofreak

In Chamonix ga je met een treintje naar boven naar zo'n 1900 meter en dan heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Ik kan hier uren naar kijken, dit verveelt toch nooit?

'401655' door jacomien '401655' door jacomien

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

De briesende stier

jacomien

We rijden en wandelen een rondje rondom de Mont Blanc. Een prachtig en zeer afwisselend gebied waar in de bergen ook grote kuddes koeien lopen. Een grote wagen staat aan de kant van de weg om de koeien te melken. Aan de ene kant gaat de koe naar binnen om er vervolgens gemolken aan de andere kant weer uit te gaan. En dan een stuk of tien tegelijk. Natuurlijk gaan we hier even kijken. Er is ook een stier aanwezig. Bij de uitgang steken ze de weg over en lopen naar de volgende wei. Deze stier ook. In die wei gaat hij eerst al het zand en stof over zich heen gooien. Blijkbaar reageert ie zich even af. Het was uitkijken voor mijn camera maar ik kon het doordat ik achter een schuurtje stond toch even vastleggen. (even openen en: de stier ligt niet aan de ketting hoewel dat erop lijkt )

'276581' door fotofreak '276581' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Mont Blanc

fotofreak

Dit was zo prachtig. Het weer was geweldig, zelfs warm. We liepen allemaal in t-shirt. En dan zo'n fantastisch uitzicht, dit is toch puur genieten?

Laat kaart zien

Laatste Mont Blanc artikelen

Doen: de allermooiste hikes ter wereld

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus...