Lille

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leuke stedentrip naar Lille

Lille,
Frankrijk


Noord Frankrijk is mooi om te bezoeken voor een korte vakantie of een lang weekend, maar wat denk je van een stedentrip naar Lille? Helemaal geweldig, de stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats).
Het eerste weekend in september is de grote jaarlijkse Braderie van Lille, tevens de grootste brocantemarkt die je je voor kunt stellen, de hele rij kraampjes is wel 100 km lang, door de straatjes van de binnenstad. In het park bij de citadel is een grote kermis, hier is ook een dierentuin die gratis te bezoeken is.
Dit speciale weekend zijn er veel busreizen en stedentrips naar Lille. Je kunt er ook zelf heenrijden (vanaf Amsterdam, Utrecht, Hilversum is het ongeveer 3 uur rijden) en een goedkoop hotelletje zoeken.
Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken.
Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen.
Lekker eten doe je ’s avonds op terrasjes in de oude stad, b.v. de Rue de la Monnaie of de Rue de Gand, deze straten zijn ’s avonds speciaal autovrij. Wil je goedkoper? Op de terrassen aan de Place Rihour kun je voor de helft van het geld ook heerlijk eten.
Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.