Languedoc

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tussen hemel en aarde

Languedoc,
Frankrijk


Op onze reis door Frankrijk werden we getroffen door het prachtige dorpje St. Guilhem le Desert. Wandelen in het dorpje is een grote verrassing. Dit mag een cliche zijn, maar dit dorpje heeft het!!!!!
Enorm schilderachtig met vele fotogenieke zijstraatjes. Ook wandelen meteen buiten dit dorpje is een groot plezier.

Tussen duizelingwekkend hoge rotsen, langs kronkelige straatjes, ontwikkelde Saint-Guilhem-le-Desert zich rond de Abdij van Gellone, op een paar kilometer afstand van de Pont du Diable. Allebei staan ze op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, omdat ze langs de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela liggen.
De bergen rond Saint-Guilhem worden net als de Pont du Diable door wandelaars zeer gewaardeerd
om hun schitterende panorama's en zeldzame plantensoorten. De roem van de Grand Site de France Saint-Guilhem-le-Desert is voornamelijk te danken aan de Abdij van Gellone die werd gebouwd door Guilhem, neef van Karel de Grote. Guilhem werd door middeleeuwse troubadours veelvuldig bezongen en was beroemd om zijn militaire campagnes tegen de Saracenen. Nadat hij in 803 Barcelona had ingenomen, legde hij de wapens neer om monnik te worden. In 804 stichtte hij, geïnspireerd door de heilige Benoit d'Aniane, een klooster in het verlaten Gellone-dal.
(Bron: Destination Languedoc)