Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Foto door Reisreporter ChristaThieme

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Beste foto's & tips van Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

'893473' door ChristaThieme '893473' door ChristaThieme

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Chateau de Rhodes

ChristaThieme

Niets is fijner dan wakker worden in een ander land met een prachtige zonsopkomst om zo het landschap, de geuren en de cultuur op te snuiven. De dag kan niet beter beginnen! Op de foto het kasteel 'Chateau de Rhodes', het hart van het gelijknamige wijnlandgoed en omringt door zijn wijngaarden op de glooiende heuvels van Zuid-Frankrijk. Chateau de Rhodes is een privé landgoed en alleen op uitnodiging te bezoeken. De streek Gaillac waartoe het behoort staat bekend om de wijndomeinen waar de lekkerste wijnen vandaan komen. De wijngaarden van Gaillac behoren tot de oudste van Frankrijk; ze werden reeds aangeplant in de eerste eeuw voor Christus door de Romeinen.

'1114355' door agrotewal '1114355' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Moeders mooiste

agrotewal

Reigers, ik vind ze prachtig. Zo sierlijk in de lucht, statig stappend in kleine slootjes en dan in een oogwenk een kikkertje verschalken. Maar de jonge vogels zijn lang zo mooi niet als hun ouders. Een gekke kuif op hun kop maakt dat ze eruit zien alsof ze net uit hun nest komen. Het is een genot om naar te kijken hoe de ouders af en aan vliegen om het hun kroost naar de zin te maken. Het lijkt wel of ze continue honger hebben. De vogels op de foto zijn in afwachting van een nieuwe lading eten. Ook deze reigers kun je goed observeren in Parc ornithologique du Pont de Gau, RD 570 13460 Stes Maries de la mer. De in het wild levende vogels maken daar hun nesten.

'1112908' door martinhectors '1112908' door martinhectors

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

FrankrijkLanguedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Camargue

martinhectors

Allereerst wil ik hierbij bedanken voor de felicitaties! De Camargue is een gebied dat gelegen is in het zuiden van Frankrijk, op de plaats waar de Rhône uitmondt in de zee. Toeristisch gezien is het gebied vooral bekend vanwege de in het wild levende grijswitte Camargue paarden, de zwarte stieren, en de roze flamingo's. Het is een vlak en zeer waterrijk gebied met veel meren en lagunen, moeras- en grasland, duin- en bosgebieden. Maar daarnaast kan je in de Camargue ook kennismaken met enkele lokale tradities en kan je er terecht voor een cultureel aanbod. De Camargue staat echter ook bekend omwille van het indrukwekkende proces van de zoutwinning. Het vormt zelfs een van de belangrijkste zoutgebieden in Europa. Een groot deel van de zoutpannen vind je in Salin-de-Giraud, waar ze een totale oppervlakte van 11.000 hectare beslaan. De vlaktes hebben hun roze kleur te danken aan de dunaliella salina. Dit is een van origine groene micro-alg die onder invloed van het extreem zoute water in de zoutpannen roze kleurt.

Laat kaart zien