Centraal Massief

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Naar de top van de Puy de Sancy

Centraal Massief,
Frankrijk


Tijdens onze vakantie las ik in een folder over de Puy de Sancy. De Puy de Sancy is met 1885 m de hoogste bergtop in het Centraal Massief in Auvergne.
ik heb niet het gehele verhaal gelezen, alleen dat je naar boven moest via 845 traptreden.

Een paar dagen van tevoren heb ik tegen mijn gezien gezegd om voor te bereiden voor een sportieve dag. Toen die dag eindelijk kwam, waren we met de auto daar naartoe gereden. Er was een restaurant met het station van de kabelbaan, makkelijk naar boven maar we hadden als besloten dat we de 845 traptreden zouden beklimmen.

We begonnen met lopen op een pad dat achter de restaurant lag...
Op het begint van het pad toen zagen mijn man en ik een bordje waarop 3,5 km naar boven stond. Gelukkig heb mijn kinderen niet gelezen en we gingen verder met lopen.

Het is een een unieke omgeving met grote open vlaktes, ruige natuur en een extreem divers landschap, fauna en flora. Een geweldige plek voor wandelaars. Na twee uur klimmen en warm weer, waren we bijna op de top. Eenmaal boven, zagen we eindelijk het begint van de trap met de 845 traptreden en de top, de puy de Sancy.
De traptreden waren niet aan het begin maar aan het eind van het pad. Als je met de kabelbaan naar de top wilt gaan, moet je alsnog deze traptreden naar boven beklimmen en weer terug naar beneden, totaal 1690 traptreden.
Mensen gingen met de kabelbaan naar boven en te voet naar beneden
Als je naar boven loopt wordt deze wandelroute een te gekke manier om dit prachtige regionaal Natuurpark van de vulkanen te ontdekken. Een fantastische excursie in een ontzettend mooie omgeving met uitzichten wat je maar zelden tegenkomt