Elzas en Lorraine reisblogs

Zwangerschapsverlofvakantie in de Elzas

AngelaenAnniek was er (tot 01 mei 2009) Gepost op 09 mei 111 reacties

De laatste week van mijn zwangerschapsverlof - na een dramatische bevalling waarin HELLP zich openbaarde en de roze wolk een grote zwarte wolk was - was ik nodig toe aan wat "echte" vakantie voordat ik begin mei weer aan het werk zou gaan. Waar ga je heen met een kleine baby als het idee aan een centerparcs-achtige vakantie je met afschuwen vervuld? Als je met heimwee naar je onaangeroerde "backpack" staart, maar je fysiek absoluut in geen conditie bent tot je eigen grote frustratie, en tegelijkertijd weet dat reizen MET kind vast NOG leuker zal zijn en ik mij dus niet wilde laten weerhouden van de conditie status quo van dat moment? Dan kies je voor een vakantie in een particulier appartementje in de Elzas - gevonden op www.gites-de-france.com in Bergheim en hoop je er maar het beste van. Bergheim is een klein ommuurd dorpje in de buurt van Colmar midden tussen de wijnranken, erg mooi.
Altijd wilde ik al s "later" naar Colmar, want Colmar klonk als iets voor "later", terwijl "later" dus "nu" geworden was. Colmar is een prachtig en erg fotogeniek .
De ooievaar is het symbool van die streek, alhoewel ik het persoonlijk even helemaal gehad had met de ooievaar! Klein Venetie is een mooi stekje in het stadje (zie foto), in het hoogseizoen zal het ongetwijfeld een hele toer zijn om een eigen plekje op de brug te vinden....Riquewihr is een ander leuk wijnstadje, waar het op een terrasje ook goed toeven is.
Een van de leukste uitstapjes was een uitstapje naar het Peugeot museum in Sochaux (zie http://www.musee-peugeot.com), waar de historie van Peugeot op een heel mooie manier is weergegeven. Ik ben geen autofanaat, maar dit museum behoort in mijn beleving echt tot een van de leukste. Waarom? Omdat het in staat was mijn aandacht te richten op een onderwerp wat ik niet bijzonder interessant vond en mij daadwerkelijk iets over autogeschiedenis s heeft geleerd(zodanig dat ik later 3e werd in een National Geographich fotocompetitie ism Peugeot op basis van een foto die ik in dit museum heb geschoten - zie http://fotowedstrijd.peugeot.nl/)
Omdat het wel s wil regenen in de Elzas, kun je bij Fort Schoenenburg "ondergronds" de Maginot linie bezichtigen. Check vooraf wel even de excursietijden (http://www.lignemaginot.com/), want het is niet altijd geopend. Hoewel men soms pretendeert dat de Maginotlinie niet toegankelijk is voor mindervaliden, konden wij gewoon met de wandelwagen in een lift naar beneden.
Na al die historie vond ik het weer tijd worden voor de gezelligheid van een stad, het liefst een stad die in cultureel opzicht ook interessant is - en dat is in de Elzas met stip Straatsburg. Wij kozen voor een stadswandeling door de oude stad - nooit geweten dat Straatsburg zo mooi is! Vergeet zeker niet een lekkere eiskaffee te nemen in een van de vele ijssalons.
Omdat wandelen noch mountainbiken deze vakantie voor het eerst niet tot ons standaardvakantierepertoire behoorde, kozen we voor een autotoertocht naar de Petit en Grand Ballon, het plaatsje Kayserberg waar de herinnering aan Albert Schweizer (nobelprijswinnaar) nog levend wordt gehouden en als slot een heus slot "Haut- Koenigsbourg bij Selestat waar vooral het uitzicht prachtig is.

En onze dochter? Die sliep heerlijk in haar wandelwagen of had het prima naar haar zin op een van de vele terrasjes die er te vinden zijn en genoot van haar eerste lepeltjes Eiskaffee van mamma!

AngelaenAnniek Positie 991 (180 p.) Lid sinds 15-04-2011 Foto's en tips: 118 Blogs: 10 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Vergeet in Strassbourg zeker niet de kathedraal te beklimmen. Vanaf de toren heb je een fantastisch uitzicht op de Vogezen, het Zwarte Woud en zelfs de Jura. Daarna kun je hartstikke gezellig je dorst lezen op 1 van de vele terrasjes in de nabijheid van de kathedraal.
blogfoto nr. 2
Klein Venetie van Colmar. Wees vroeg of laat op de middag. Voordat of nadat de busladingen toeristen vertrokken zijn, heb je de brug (bijna) voor jezelf.
blogfoto nr. 3
1 van de vele foto's in het museum van Peugeot in Sochaux zodat je een indruk krijgt van de produktielokatie in vroegere tijden. Alle oude modellen zijn "live " in het museum te bewonderen.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Leuk om te lezen dat je een manier hebt gevonden om met kind en al goed vakantie te vieren. :) Hoe oud is je dochter inmiddels, en wat voor vakanties doen jullie nu?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.