Dune du Pilat

De hoogste duin van Europa is de Dune du Pilat. Met een hoogte van 107 meter is het één van de meest bezochte gebieden in het zuidwesten van Dune du Pilat. Je kan de duin ook beklimmen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Van oost naar west is de Dune du Pilat vijfhonderd meter en van noord naar zuid drie kilometer.

Informatie over Dune du Pilat

Beste foto's & tips van Dune du Pilat

'561536' door TravelGoom '561536' door TravelGoom

FrankrijkDune du Pilat

FrankrijkDune du Pilat

Dune de Pilat...zonso

TravelGoom

We zoeken de rust op voor de zonsondergang vanaf de 110m hoge Dune de Pilat. Het hoogste duin van Europa is een gebaand pad maar niet minder indrukwekkend om te beklimmen en de zon er onder te zien gaan.

'562592' door TravelGoom '562592' door TravelGoom

FrankrijkDune du Pilat

FrankrijkDune du Pilat

Pilat zonsondergang

TravelGoom

Een verre blik over de Atlantische Oceaan, dromerig en deels in stilte want er wordt gezongen en gitaar gespeeld. De Dune de Pilat is een populaire plek voor een zonsondergang waar een applaus klinkt als de gele bol is verdwenen.

'844748' door dianethone '844748' door dianethone

FrankrijkDune du Pilat

FrankrijkDune du Pilat

Dune de Pilat

dianethone

De Dune de Pilat is met zijn 110 meter hoogte de hoogste duin van Europa. Je vind hem in het Zuid Westen van Frankrijk, nabij het Bassin d'Arcachon. regio Aquitaine. En je mag er op ! Wel een inspannende bezigheid, zeker als de zon nog eens volop wilt schijnen. Voor de meer bezadigden onder ons (ondergetekende inbegrepen) is er een trap. hetgeen de beklimming wel vergemakkelijkt. Eenmaal boven heb je een weids zicht rondom en loopt de helling zacht glooiend naar de oceaan. Heel erg leuk. De duin is gratis te bezoeken maar voor de parking moet je betalen.

Laat kaart zien