Dordogne, Limousin en Lot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dordogne, Limousin en Lot image

Trip naar Marokko - deel 1

Dordogne, Limousin en Lot
Frankrijk
Flexmaister

Trip naar Marokko - deel 1

Ja, lieve kijkbuiskinderen... we zijn begonnen aan onze 8 maanden durende supertrip!

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september geschiedde het kwaad: Na een
reparatie van enkele uren aan de verlichting van de bus (waar we Jan Verkerk en Henkjan van Gammeren erg dankbaar voor zijn) volgde (helaas) een vluchtig afscheid met als afscheidscadeau een prachtige boxershort en een cool T-shirt (van beide €1,- bij de Zeeman). Maar de klap op de vuurpijl was toch wel de schitterende kalender die met heel veel liefde in elkaar is geknutseld door onze vrienden en familie.

Iedere dag die we weg zijn staat erop (incl. verjaardagen van iedereen en feestdagen) en het mooiste is dat we iedere dag een vakje open mogen maken waarin we dan iets persoonlijks/liefs of grappigs vinden van onze dierbaren. Hopelijk worden we aan de Marokkaanse grens niet gedwongen om vroegtijdig alle vakjes te openen!

Goed, daar gingen wij! Onze eerste stop was al na 500 meter: het strandje van de afgedamde maas waar we ook deze zomer weer wreed uit ons dak gingen! Omdat deze plaats ons zo dierbaar is, besloten we om een potje maaswater en -zand mee te nemen zodat we altijd een stukje thuis bij ons hebben.

Na de laatste poepsokshirts bij onze fans door de brievenbus te hebben gegooid waren we dan echt op weg. In tegenstelling tot wat we allebei verwachtten, heerste er geen echt vakantiegevoel. Het is niet zomaar eventjes een paar weekjes naar de zon. We hebben het hier wel over 8 maanden! 8 maanden waarvan we echt geen idee hebben wat er zal gebeuren… Wordt het helemaal te gek?! Of zullen we elkaar na een maand al in de haren vliegen? Zal de bus het volhouden? Hoe is het in Marokko? Zal iedereen in Nederland nog leven als we terugkomen? Allemaal vragen die we pas aan het einde van de reis kunnen beantwoorden. Maar 1 ding is zeker op dit moment gaan we ervoor om er echt iets vets van te maken!

Ondertussen was het alweer vier uur en omdat op het dak maarliefst 270 liter benzine lag opgeslagen leek het ons slim om de Franse grens nog maar even niet te passeren. (de kans om aangehouden te worden is wel erg groot op dit tijdstip)
Omdat we toch 8 maanden te tijd hebben besloten we zo relaxed als maar kon naar onze eerste bestemming te rijden.

via La Route National (386 km om) maar geen tol! Het ging zelfs zo relaxed dat we er een dag langer over deden dan we eerst hadden gepland (wie heeft er nou iets aan planning voor een vakantie van 8 maanden) dit kwam vooral doordat we alles waar we langs kwamen en maar een beetje interessant leek werd bezocht: een riviertje om in te zwemmen, een patat en mosselfestival, een leuk meertje, een oud kasteeltje en nog wat knusse Franse dorpjes (zoals parijs).

Maar goed uiteindelijk toch op de abdij maar daarover de volgende keer meer!

Foto's

9bad9.jpg
9bad9.jpg
Flexmaister