Dordogne, Limousin en Lot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek een grot van Dordogne Périgord

Dordogne, Limousin en Lot,
Frankrijk


Ontdek de grotten van de Dordogne Périgorf. Het klonk allemaal zo mooi, dat wilden wij tijdens onze rondrit door Frankrijk ook wel eens doen; een grot bezoeken. De één is nog interessanter dan de andere; sierlijke grotten met beroemde prehistorische meesterwerken of grotten met verbazingwekkende erosiewerk in de vorm van spectaculaire stalactieten of stalagmieten.

Helaas, om de grotten te kunnen bezoeken hebben we echt het verkeerde moment uitgekozen. Alle excursies zitten vol met schoolgaande kinderen en mensen die minstens twee weken geleden al online gereserveerd hadden. Daarnaast zorgen de corona maatregelen er ook nog eens voor dat er per excursie beduidend minder mensen tegelijk de grotten in mogen.

Enigszins teleurgesteld besluiten we maar te geocachen in de buurt en warempel, er zijn ook geocaches vlakbij waarmee je niet toeristische grotten kan ontdekken, maar grotten die alleen bij de lokale bewoners bekend zijn. Bewegwijzering zoals 'bij de derde electriciteitspaal een vaag en steil pad omhoog ', 'kruip op handen en knieën vijf meter door een kleine grot' en ' loop voorzichtig op de richel langs de wand rondom de top' zorgen dat we een geweldige en avontuurlijke dag beleven. Misschien..., heel misschien wel leuker dan een uur achter een gids aanlopen die zijn standaard verhaaltje afraffelt.