Dijon

Dijon is de hoofdstad en grootste stad van het departement Côte-d'Or en van de regio Bourgondië, gelegen in het oosten van het land. De stad is bekend om zijn mosterd. Enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van Dijon zijn het Paleis van de hertogen van Bourgondië, de Arc de Triomphe en de Cathédrale St Bénigne.

Informatie over Dijon

Beste foto's & tips van Dijon

'502699' door DeMecheleir '502699' door DeMecheleir

FrankrijkDijon

FrankrijkDijon

Platteland

DeMecheleir

Onderweg naar het zuiden van Frankrijk met de camper en dan neem je de rustige Route Nationale, we hadden geen haast. Tijdens één van de stops zag ik een mooi beeld in mijn spiegel van mijn openstaande deur... Proberen zo goed mogelijk weer te geven in een foto en toch deels gelukt...

'503729' door DeMecheleir '503729' door DeMecheleir

FrankrijkDijon

FrankrijkDijon

Pleintje

DeMecheleir

Tijdens onze zomervakantie gingen we ergens een tussenstop maken en dat kan evengoed in Dijon zijn. Al dikwijls gewoon voorbij gereden maar nooit de moeite gedaan om het eens te bezoeken. We waren er niet lang maar de eerste indruk was toch direct de moeite. Uiteraard moesten we mosterd meenemen, daarvoor staat Dijon nu eenmaal bekend, dus dat hebben we dan ook gedaan. ;-) Zeker een stad om nog eens naartoe te gaan!

Laat kaart zien