Corsica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Corsica image

Bezoek aan Bonifacio.

Corsica
Frankrijk
Trude

Bezoek aan Bonifacio.

Vandaag hebben we een beetje bijtijds ontbeten, want we wilden naar Bonifacio. De boekjes schreven dat je tijdig in Bonifacio moest zijn i.v.m. de toeristenstroom. De afstand Porto Vecchio Bonifacio is ongeveer 25 kilometer. Rond half tien zaten we op een terras aan de haven in Bonifacio achter een kop heerlijke koffie. Vanaf de haven zie je de bootjes die vertrekken voor een rondvaart langs de kust en naar de Lavezzi eilanden. Het was leuk om naar alle activiteiten te kijken, bovendien heb je op het terras een mooi uitzicht op de citadel. Het is een hele klim om bij de citadel te komen, daarom besloten we ons met het treintje naar boven te laten brengen. Het vertrekpunt van het treintje is aan het begin van de haven.
We hadden geen zin om weer helemaal terug te lopen en daarom besloten we de tocht te voet af te leggen. Het was nog niet zo heel erg warm dus dat moest wel lukken. Aangekomen bij het eerste rustpunt heb je een fantastisch uitzicht over de haven. Wat we niet wisten, is dat de uitzichten nog vele malen mooier zouden gaan worden. Plotseling zagen we een wandelpad wat niet leidde naar de citadel, maar hoger liep van de citadel af langs de kust met mooi uitzicht op de bovenstad van Bonifacio wat gebouwd is op het hoge kalksteenplateau. We volgden het zeer goed begaanbare pad die startte bij een wit kapelletje, de Chapelle Saint Roche.
Je ziet hier de stad als het ware op de hoge rots hangen. Het ene uitzicht was nog indrukwekkender dan het andere. Schitterend zijn de prachtige witte hoge krijtrotsen. Bonifacio is uniek vanwege de grondsoort. De kliffen die 80 meter boven het zeepeil uitsteken, bestaan voornamelijk uit kalk. Na deze mooie wandeling vervolgden we onze tocht nar de citadel. De oude stad is werkelijk fantastisch met de smalle oude straatjes. Voordat we dit verder bezochten hebben we eerst even een hapje gegeten en iets gedronken op een gezellig terrasje. Na het eten slenterden we weer veder door de talloze gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes. Alles is mooi in de oude stad. De smalle hoge huizen laten nauwelijks ruimte voor lichtstralen. Je zou elkaar tussen de twee balkons kunnen aanraken. Soms heb je het gevoel dat je ieder moment keizer Karel of Napoleon tegen het lijf kunt lopen. Beiden hebben er even uitgeblazen, in twee huizen die vlak bij elkaar staan. Vanaf de bovenstad heb je ook een prachtig uitzicht op de kliffen en de zee beneden. Tegen het einde van de middag zijn we weer naar beneden gelopen, wat aanzienlijk makkelijker ging dan naar boven. Beneden hebben nog even op een terras een milkshake genomen en genoten van de uitzichten op de haven en de citadel en daarna weer terug naar Porto Vecchio.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Bezoek aan Bonifacio. "

  • profile image comment
    Door LPtje• geplaatst op 04 Jul 2012 | 20:02:39

    Wat een leuke blog, ik kan helemaal met je mee naar dit leuke schilderachtige stadje. Ben er zelf ongeveer 8 jaar geleden geweest.

    Bericht aangepast op 08:12:31