Bourgondie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een ruwe parel ontdekt in Remilly (58250)

Bourgondie,
Frankrijk


Verscholen in het landschap, op de weg van Luzy naar Fours / Decize, ligt het kleine dorpje Remilly. De rivier de Alène kabelt hier langs de gemeente grens. Aan de oevers van het riviertje is een camping municipal. De rust in het dorpje wordt soms verstoord met de doorgang van tractoren van de lokale veeboer en het slaan klokken in de kerktoren. Sinds een aantal maanden is het dorpje een aanwinst rijker.
Het cafétje, gelegen aan het dopsplein, heeft na vele jaren sluiting weer zijn deuren geopend. Ook het winkeltje is weer nieuw leven ingeblazen. Je kunt hier terecht voor de hoogstnoodzakelijke aanschaf. In het kleine koelvak vindt je verse eieren, huisgemaakte paté en soms een eigengemaakte quiche. Je kunt er zelfs kaarten - enveloppen kopen met de afbeelding van de plaatselijke kerk.
De uitbater van het winkeltje runt ook het naastgelegen café anex eethuisje. Patrick Moine, kok, café baas, winkelier. Deze man heeft plezier in zijn werk. Na een koksopleiding en enkele jaren ervaring in een restaurant serveert hij nu dagelijks een kleine kaart van streekgerechten, altijd gepaard met een praatje en een gulle lach. Het voormalige café heeft zowel binnen enkele tafeltjes en met goed weer kun je buiten op het kleine terras plaats nemen.
Aan de muren van het café hangen schilderijen, gemaakt door lokale kunstenaars, die ook weer te koop worden aangeboden. Je kunt er terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Sluitingstijden tussen 13.30 en 16.00 uur. Ben je in de buurt, ga zelf even kijken en bestel het dagmenu. Het smaakt uitstekend en de prijzen zijn zeer aangenaam. Bon appetiet.