Frankrijk

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Frankrijk image

Roadtrippen in Bretagne, paradijselijker dan verwacht!

Frankrijk
Europa
Malou van Gorp

Roadtrippen in Bretagne, paradijselijker dan verwacht!

De wekker gaat, het is tijd om weer lekker bij te komen op vakantie! Ditmaal laten we het vliegtuig lekker staan en pakken de auto om op onze bestemming te komen. Volgepakt met een tent, keukentje en 2 goed gevulde backpack's vertrekken wij naar… La France! Tijd om het Bretonse leven te ontdekken. Onze eerste stop (op wat kleine stops na) is Bretagne. Hier gaan wij een week kamperen aan het Franse kustdorpje St.-Cast-Le-Guildo. We hebben een supermooi plekje weten te bemachtigen met onze tent, waar we op de blauwe zee in het baaitje uitkijken. Wat een mooie plek, hier komen wij onze tijd wel door denk ik zo!


De eerste nacht zit er op. We worden gewekt door de vele vogeltjes die samen een mooi lied zingen. Wanneer we de tent uitkruipen stuiten we op een veld mosselbanken in de zee, dat door de eb tevoorschijn is gekomen. Wat een prachtig gezicht. (Foto 1) 
Het is tijd om bij de bakker vers stokbrood en croissantjes te halen en lekker op te peuzelen met het mooie uitzicht. We besluiten die dag een stuk van de 'Route Des Douaniers' te bewandelen. We trekken onze wandelschoenen aan, lopen in 2 minuten en bevinden ons dan al op een mooi paadje door een bos, dat onderdeel uitmaakt van de route. Nieuwsgierig als we zijn willen we natuurlijk wel weten wat er aan het eind van dat pad te vinden is. Nú al leuk om daar doorheen te wandelen. Uiteindelijk komen we op een bergje uit met een rotsachtig pad, waar wij ons wel aan durven te wagen. Tijdens onze klim naar boven worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht over de baai waar vanuit we ons tentje in de verte kunnen zien liggen. Grappig gezicht wel. We lopen door en bereiken de top. In de verte zien we Fort La Latte, prachtig gelegen op de punt van de baai. Daar gaan we de volgende dag maar eens een kijkje nemen. We dalen af naar beneden en komen uit op een prachtige klif waar achter een paradijselijk strandje schuilt. Deze gaan we zeker onthouden, daar zien wij onszelf wel lekker relaxen! We lopen weer terug naar de tent. om vervolgens een boodschap te gaan doen voor ons eigengemaakt diner aan zee. De Supermarkten in Frankrijk zijn altijd al een heerlijk uitje, zoveel verse producten en mooie, betaalbare wijnen. Als kookliefhebbers kunnen wij ons goed uitleven daar. Alleen daarom al is Frankrijk al een heerlijk land. Terug aanbeland bij de tent beginnen we eerst met de befaamde borrelplank. Fijn, zo’n dag waarop je alles zelf bepaalt en je alles in je eigen tempo kunt doen. We bereiden onze maaltijd en peuzelen het lekker op, genietend van de zonsondergang.

 

De volgende dag staat Fort La Latte(foto 2) op de planning. We gaan er met de auto naartoe en beginnen aan een andere deel van de 'Route Des Douaniers'. Al snel bereiken we het fort en we besluiten hem te beklimmen. Ook hier weer een prachtig uitzicht op de baai van onze camping. En aan de rechterzijde kijken we uit op Cap Frehel(Foto 3), een vuurtoren gelegen op de punt van de klif. We besluiten daar naar toe te lopen vanaf het fort. Een echte aanrader, want je komt op prachtige plekken terecht. Je waant je echt in een tropisch oord. We komen aan bij de vuurtoren en trotseren de trappen naar de top! Wat een uitzicht zeg, heel vet om Noord-Bretagne van verschillende plekken en hoogtes te zien. We gaan weer terug naar de auto en sluiten de dag wederom lekker af met een lekker maaltje voor onze tent.


We starten de volgende dag natuurlijk weer met een lekker vers Frans ontbijtje en gaan vervolgnes naar het strand toe dat we de eerste dag ontdekten. Bepakt met onze strandspullen bereiken we na een paar minuten lopen het heuse privé strandje. We klauteren naar beneden en wanen ons als echte Robinsons(Foto 4). Het feit alleen al dat je zo'n heerlijk strand voor je alleen hebt is bijzonder. Er zijn nergens voetstappen te bekennen, alleen die we zelf achterlaten. We leggen onze spullen neer en duiken lekker de zee in (het gevoel alleen al dat je je spullen gewoon onbezorgd kan laten liggen en samen de zee in duiken is al heerlijk). Onze chill-dag kan beginnen, daar waren we wel aan toe na die wandelingen van de vorige dagen. Na een frisse douche besluiten we lekker uiteten te gaan en meteen het dorpje Saint-Cast-Le-Guildo te verkennen. Hier kom je al na 20 minuten lopen op uit. We sluiten ons aan bij de vele locals die zitten te eten bij La Mariniere, dit zal wel goed zijn bedenken we ons. En geloof me, het eten is er heerlijk! Wij kozen voor de Bretonse Mosselen met friet, en wat een smaaksensatie. Genieten! We zijn alweer over de helft van onze vakantie in Bretagne, wat gaat dat toch altijd hard. Het zou fijn zijn als de minder leuke tijden snel gaan en de leuke tijden langzaam. Maar goed, we maken er weer een lekker dagje van en pakken de auto en rijden in 1,5 uur naar Le Mont Saint Michel, een Abdij op een schiereilandje.(Foto 5) De derde toeristische trekpleister van Frankrijk, alleen de Eiffeltoren en Kasteel van Versailles staan erboven. Na een lekkere wandeling over de pier kom je uit bij het mini dorpje van het eilandje. Hier waan je je echt in de middeleeuwen. Na een flinke tour door de abdij komen we aan op de top, deze vakantie hebben we al veel toppunten bereikt. Na een hapje eten in het leuke stadje St.Malo gaan we weer lekker terug naar de tent. Het laatste dagje Bretagne is aangebroken, we besluiten het rustig aan te doen en lekker naar 'ons strandje' te gaan en daar lekker te genieten. En 's avonds sluiten we onze Bretonse vakantie af met oesters van de streek en een heerlijk wijntje. Op naar de volgende trip!

Foto's

Foto 4, Fort La Latte!
Foto 4, Fort La Latte!
Malou van Gorp
Foto 3, Cap Fréhel!
Foto 3, Cap Fréhel!
Malou van Gorp
Foto 4, ons privé strandje!
Foto 4, ons privé strandje!
Malou van Gorp
Foto 5, Le Mont-Saint-Michel!
Foto 5, Le Mont-Saint-Michel!
Malou van Gorp

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Roadtrippen in Bretagne, paradijselijker dan verwacht!"

 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 14 Apr 2020 | 18:37:57

  Leuk zo, Bretagne heeft mijn hart ook gepakt, erg fijn reizen daar

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 06 Apr 2020 | 14:47:00

  Geweldig om dit zo te doen. Wij waren er vaker, het blijft boeien!

 • profile image comment
  Door Elleke• geplaatst op 04 Apr 2020 | 11:58:07

  Als het weer meezit, kan het er zeker paradijselijk ogen! Jullie hadden wel geluk wat dat betreft, denk ik? Ziet er een leuke trip uit!