Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zo betaal je nooit teveel aan Franse tolpoortjes

Gepubliceerd: 15 jul 2017
0

Wist je dat je misschien wel stelselmatig teveel geld betaalt bij de Franse tolpoortjes? Bij de zogenaamde ‘péages’ bestaat namelijk de kans dat je automatisch in een te hoge gewichtsklasse wordt ingedeeld. Lees hier hoe je kan zorgen dat dat niet meer gebeurt.

Marlies Vording
Marlies Vording


De péage: voor veel Nederlanders een reden om via Duitsland te reizen (Foto: Alper Çuğun, Flickr)

Het moment is daar: je verlaat een tolweg en de péage komt in zicht. De vriendelijk lachende heer of dame in het hokje naast de hefboom lijkt misschien betrouwbaar, maar trap er niet in. Je voertuig wordt namelijk automatisch in een bepaalde gewichtsklasse ingedeeld, hoewel het totaalgewicht in de praktijk vaak lager uitkomt. Wanneer hij of zij je duidelijk maakt hoeveel euro’s je moet aftikken, zeg jij dus op je beste Frans ‘le prix n’est pas bien’ (letterlijk: ‘de prijs is niet goed’). Grote kans dat je - vooral als je met een dakkoffer, busje of camper rijdt - 30 tot 50 procent minder kwijt bent dan als je niks had gezegd!

Automatische poortjes

Sta jij voor een onbemande hefboom? Geen probleem! Voer je ticket in en druk op de assistentieknop. Herhaal de gouden zin en bespaar wellicht opnieuw wat zuurverdiende centen.

Andere trucs

Rijd je in een gewone personenauto? Ook dan zijn er manieren om geld te besparen. Zo krijg je op sommige tolwegen tijdens de piekuren een korting van 25 procent als je een paar afritten voor een grote stad als Parijs al van de snelweg gaat. Ook kan het voordelig zijn om bij lange trajecten de tolweg een paar keer te verlaten, om vervolgens op dezelfde plek weer dezelfde weg op te gaan. Klinkt misschien wat omslachtig, maar het schijnt zo'n 10 procent van de gehele ritprijs te kunnen schelen.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.