Het meest bezochte land ter wereld? Drie keer raden... image
Aniyar46

Het meest bezochte land ter wereld? Drie keer raden...

Hoewel het toeristenaantal in 2016 daalde van 85 naar 82,5 miljoen ten opzichte van het jaar daarvoor mag dit land zich nog steeds het meest bezochte land ter wereld noemen.



De Eiffeltoren is fraai, maar je bent er nooit alleen (Foto: Reisreporter DennisWierenga)



Over welk land het gaat? Het land van de stokbroden, wijn, baretten en de Eiffeltoren. Ja: Frankrijk. We zeiden het al, de bezoekersaantallen liepen in 2016 wat terug, als gevolg van de terroristische aanslagen. Gelukkig schrikte het niet iedereen af want Frankrijk was vorig jaar het meest bezochte land op aarde. De Fransen nemen echter geen gas terug. Het land gaat de komende tijd tien miljoen euro investeren in reclame, die nóg meer toeristen naar het land moet gaan trekken. In 2020 streeft de Franse overheid naar een toeristenaantal van honderd miljoen mensen. De V.S. staat tweede op de lijst van meest bezochte landen, met 77,5 miljoen toeristen in 2016. 



Grootste trekpleisters



Frankrijk heeft voor ieder wat wils: steden - niet alleen Parijs maar ook Bordeaux is erg in trek - natuur - toeristen reizen massaal af naar de Alpen, hoofdzakelijk om te skiën - en zee - de Cote d'Azur behoort tot de populairste kustgebieden van de wereld.