De 10 reisfavorieten van Evi Hanssen image
Lkoedam

De 10 reisfavorieten van Evi Hanssen

De Vlaamse presentatrice Evi Hanssen heeft al heel wat tv-programma’s op haar naam staan, waaronder de reisprogramma’s 71° Noord en Expeditie Robinson. Sinds vorig jaar gaat ze geregeld voor 3 Op Reis op pad om de allermooiste plekjes van onze aardbol te verkennen. Wat zijn haar mooiste reisherinneringen?




Evi Hanssen op de Azoren (Foto: BNN)



Favoriete continent




Ik vind dat Europa als continent vaak wordt onderschat. Daarom is dit mijn favoriete werelddeel. Mensen denken bij exotische oorden vaak aan verre bestemmingen, maar vergeten dat er hier in de buurt ook veel prachtige plekken zijn met witte stranden en palmbomen. Daarnaast is Europa ontzettend veelzijdig: je kunt er prima skiën, je hebt er hoge bergen en de wegen zijn ideaal voor een mooie roadtrip.



Favoriete autoroute



De mooiste autoroute vind ik dan ook de Route du Soleil. Met de auto naar de Côte d’Azur, genietend van het lekkere eten onderweg en de goede sfeer. Heerlijk.



Favoriete stad



Onderweg stop ik dan graag bij Montpellier, een Zuid-Franse stad die mij ontzettend verraste. Er wonen veel studenten en het bruist er. Hier wil ik, naast Venetië, zeker nog een keer naartoe.



Favoriete wildlifebestemming



De mooiste wildlifebestemming is voor mij Panama, waar ik in 2006 was voor opnames voor Expeditie Robinson. De natuur is er ruig en ongerept. We hebben er onder andere walvishaaien gezien. We konden er zo dichtbij komen dat we ze haast aan konden raken.



Favoriete sport



Op het Spaanse eiland Menorca heb ik voor een reportage van 3 Op Reis mijn meest extreme activiteit ondernomen, psicobloc. Dat is rotsklimmen boven water, zonder enige vorm van beveiliging. Hoewel het best een gevaarlijke sport is, werkte het voor mij erg ontspannend – mens en natuur gaan in elkaar op.



Favoriete taal



Wat betreft talen, klinkt de Scandinavische tong mij als muziek in de oren. Ik houd van het Deens zoals in de serie Borgen, maar het Zweeds is toch wel mijn favoriete taal.



Favoriete eten



Wanneer ik op reis ben probeer ik graag de lokale gerechten van het desbetreffend land uit. Ik ben gelukkig geen moeilijke eter, dus ik probeer alles uit. Vooral exotisch fruit vind ik bijzonder lekker, al gaat een vers visje er ook goed in. Daarvoor struin ik het liefst de plaatselijke barretjes af of bezoek ik de lokale vissers.



Favoriete land



Het is moeilijk om mijn mooiste land uit te kiezen. Maar als ik toch een keuze moet maken, zou ik IJsland zeggen. Dit is zo’n totaal andere wereld, dat het net lijkt of je op een andere planeet terecht bent gekomen. Helaas is het wel een dure bestemming, maar als ik de afweging moest maken tussen drie weken Thailand of één week IJsland, dan zou ik het wel weten.



Favoriete gebouw



Het toppunt van romantiek is voor mij wanneer ’s avonds de lichtjes aangaan van de Eiffeltoren, een van de mooiste bouwwerken ooit. Overdag al spectaculair, maar in de nacht krijgt het iets magisch.



Favoriete volk



Dat zijn toch wel de Nederlanders, haha!