Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Piste Alpe d'Huez smelt weg

Gepubliceerd: 23 mrt 2010
0

Misschien hebben sommigen mensen het beeld van witte bergen alweer verruild voor witte stranden, maar als je ooit nog van de besneeuwde Alpe d'Huez wilt genieten, moet je toch opschieten. De sneeuw dreigt hier namelijk geheel te verdwijnen.

De achttien kilometer lange piste in Frankrijk ligt op Glacier de Sarenne en is de langste zwarte piste ter wereld. De gletsjer verloor sinds de zomer van 2003 in totaal ruim zeven meter ijs. Wetenschappers denken dat het ijs over tien jaar verdwenen zal zijn.

Oplossing

Tot enkele jaren geleden was het op deze gletsjer nog mogelijk om ’s zomers te skiën. De laatste keer dat dit gebeurde is nu vijf jaar geleden. De Alpe d’Huez heeft al een oplossing gevonden om het sneeuwgebied niet te hoeven verliezen. De directeur van het skigebied is van plan het smeltwater van de gletsjer op te vangen in een meer en van dit water sneeuw te maken. Dit kan dan weer met sneeuwkanonnen de pistes opgeschoten worden. Hiermee komt de gletsjer niet terug, maar de sneeuwlaag wel.

Inpakken

Andere skigebieden als Zermat en Val Thorens werden eerder al beschermd door ze in te pakken. De smeltende gletsjers die smolten werden ingepakt met folie om warmte af te stoten.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
Zo betaal je nooit teveel aan Franse tolpoortjes

15 jul 2017, Wist je dat je misschien wel stelselmatig teveel geld betaalt bij de Franse tolpoortjes? Bij de zogenaamde ‘péages’ bestaat namelijk de kans dat je automatisch in een te hoge gewichtsklasse wordt ingedeeld. Lees hier hoe je kan zorgen dat dat...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.