Frankrijk krijgt nu pas 5* hotels image
Wilfried

Frankrijk krijgt nu pas 5* hotels

Lange tijd leek het alsof Frankrijk geen luxe hotels kende. Maar die tijd is nu voorbij. Het land dat geliefd is onder toeristen, voert namelijk een vijfsterrensysteem in voor hotels.

Frankrijk kent sinds jaar een dag een viersterren systeem voor de hotelbranche. Een concept wat voor veel verwarring zorgde bij toeristen en een doorn in het oog was van hoteliers.

Concurreren

Om de echt luxe hotels te onderscheiden van de simpelweg 'goede' accommodaties, voert het land nu na jaren toch een vijfsterrensysteem in, zodat de hotels in deze categorie goed kunnen concurreren met soortgelijke hotels in andere landen.

Luxe categorie

Al zo'n zestig hotels hebben de luxe categorie geclaimd, waaronder de Ritz in Parijs en het hotel Negresco in Nice.

Oude glorie

Het oude sterrensysteem werd geïntroduceerd in 1986. Sindsdien is er niet meer naar de waarde gekeken, waardoor veel hotels nog pronken met hun sterren, terwijl het pand in meer dan twintig jaar niet meer onder handen is genomen.

Internationale standaard

Het nieuwe sterrensysteem houdt bovendien in dat 18.000 hotels onder de loep worden genomen. Waar een toerist voorheen niet wist of twee sterren goed of slecht waren, zal nu de internationale standaard worden aangehouden. Ieder vijf jaar zullen de sterren worden heroverwogen.


Foto door: janie.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.