GPS als moderne reisgids image
Ben.g.weber

GPS als moderne reisgids

Ga je binnenkort een reis maken door de Bourgogne, maar weet je niet waar je moet zijn? Het moderne GPS biedt je nu de uitkomst!

Een reisgids is niet meer van deze tijd. Anno 2009 kies je voor GPS als moderne reisgids. Het is een geheel nieuwe manier van reizen dat veel voordelen kent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat je onafhankelijk bent. Jij bepaalt als reiziger het tempo en de richting.

Wijnstreek

Daarbij kent het GPS alle leuke plekjes van de streek. Je hebt tevens ook nog eens een keus om de route Côte de Nuits of Côte de Beaune te maken. Samen met de GPS reis je door de wijnstreek en kom je langs schilderachtige plekjes en charmante dorpjes. In het programma vind je de leukste adresjes met lokale specialiteiten en hun ambachtslieden.

Côte de Nuits

Wanneer je kiest voor de noordelijke route van de Côte de Nuits, dan kom je langs de "Grand Cru" wijngaarden. Hierbij kun je een stop maken bij het beroemde Romanée Conti. Vervolgens ga je naar Clos Vougeot en bezoek je nog een wijnhuis waar je tussen de wijngaarden kan proeven. Verderop vind je een proeverij bij een kaasboerderij op het programma en een lunch in een plaatselijk restaurant.

Côte de Beaune

Geef je de voorkeur aan Côte de Beaune? Dan maak je een reis naar de beroemde Montrachet-wijngaard. Bij deze twee wijnhuizen in Meursault en Pommard krijg je de mogelijkheid om een stop te maken voor een bezoek en een proeverij. Daarbij staat een vatenmakerij op het programma en een mooie wijn-spijslunch.

Arrangementen

Beide arrangementen bestaan uit drie dagen met twee overnachtingen in een Chambre d’hôte’ inclusief ontbijt. Op de aankomstdag wordt de GPS uitgereikt met een roadbook dat algemene informatie bevat over de streek.

Cazebonne

Cazebonne is een begrip in zowel de reiswereld als culinair Nederland. Zij organiseren individuele reizen voor groepen vanaf 2 personen naar de vooraanstaande Europese wijn- en gastronomische gebieden. Men kan geheel 'naar eigen smaak' een arrangement invullen naar alle lekkere plekjes in Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Duitsland.

GPS-arrangement

Het GPS-arrangement duurt in totaal 3 dagen en kost 275 euro per persoon (onder begeleiding van 2 personen).

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.