Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gevaar in Franse wateren

Gepubliceerd: 21 aug 2009
1

Pootjebaden in Europese meren, rivieren en zeeën lijkt altijd erg veilig. Behalve die vervelende blauwalg en de sporadische kwal, lijken er doorgaans geen enge beesten op de loer te liggen. Of toch wel?

Gisteren werden de zwemmers in Zuid-Frankrijk de stuipen op het lijf gejaagd, toen het water opeens werd doorsneden door vinnen. Twee haaien waren het afgezette zwemgebied binnengedrongen.

Weggejaagd

De badgasten werden in allerijl uit het water gehaald en dappere brandweerlieden hebben de dieren terug de zee in gejaagd.

Aanvallen

Om wat voor haaiensoort het ging, is niet bekend. In de zee bij Perpignan worden vaker grote blauwe haaien gesignaleerd. Hoewel zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal aanvallen, wordt deze haaiensoort niet als heel gevaarlijk beschouwd.

Piranha in het net

Het nieuws van de haaien komt daags na het bericht dat een visser in de Oost-Franse Elzas opeens oog in oog stond met een piranha. De verrassende vangst komt waarschijnlijk uit een aquarium. Piranha's leven gewoonlijk in de warme amazone en zou niet goed gedijen in het koele Franse water.


Foto door: alberto.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
Zo betaal je nooit teveel aan Franse tolpoortjes

15 jul 2017, Wist je dat je misschien wel stelselmatig teveel geld betaalt bij de Franse tolpoortjes? Bij de zogenaamde ‘péages’ bestaat namelijk de kans dat je automatisch in een te hoge gewichtsklasse wordt ingedeeld. Lees hier hoe je kan zorgen dat dat...

0

Reacties van bezoekers Reageer

RonMessing

Door: RonMessing • Geplaatst op

In paniek reageren omdat er een haai gespot is is niet erg handig en wakkert de verhalen omtrent gevaar maar weer eens nodeloos aan. Haaien hebben er altijd gezeten in de Middelandse zee en hopenlijk blijft dat ook zo.

Aanvallen kunnen voorkomen, maar in het verleden bleek vaak dat mensen die aangevallen werden nogal eens aan het speervissen waren en de aangeschoten vis fijntjes aan een lijn om hun middel bevestide.
En ja daar komen haaien op af, dat daar een stukje been of heup bijzit kan is jammer, maar dan moet je de boel maar niet verzieken. Aanvallen uit het niets komen zelden voor. Kokosnoten doden vele malen meer mensen per jaar dan haaien!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.