Cannes weert naakte badgasten image
Wolkje

Cannes weert naakte badgasten

Naturisme wordt al jaren gedoogd in de Zuid-Franse badplaats Cannes. Na verschillende klachten hebben de autoriteiten echter besloten een einde te maken aan het naakt zonnen. Boetes kunnen voor de blootlopers oplopen tot € 15.000 en een gevangenisstraf.

Plage du Palm Beach, het centrale strand van Cannes, staat erom bekend jaarlijks vele naaktgasten aan te trekken. Tot nu toe werden zij getolereerd. Maar er zijn steeds meer klachten gekomen, met name vanuit een mondaine jachthaven pal tegenover het strand.

Discutabel gedrag

In het verleden gedroegen de naaktrecreanten zich altijd vrij discreet. Met de tijd is hun gedrag echter discutabeler geworden. 'Ze laten zich steeds duidelijker aan onze leden zien,' aldus een woordvoerster van de jachthavenvereniging, 'met name voor de ramen van het restaurant. De vereniging organiseert ook zeillessen voor kinderen. Daar zijn naakte toeschouwers al helemaal niet gewenst!'

Boetes en straffen

Een eerste overtreding van het naaktverbod leidt tot een boete van € 11. De straffen lopen echter snel op; meerdere serieuze gevallen kunnen rekenen op een boete van 15.000 euro en een gevangenisstraf.