Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Franse kustlijn bedreigd

Gepubliceerd: 01 mei 2009
0

De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land dreigt te worden verwoest door het stijgende zeeniveau. Erosie is de belangrijkste bedreiging voor deze kust, die loopt van het noorden van Spanje tot aan de rivier Gironde.

De erosie zorgt voor een tekort aan zand op de stranden. De afslijting ontstaat door zware stormen en hevige regenval die de kust treffen tijdens warme perioden. Daarnaast werkt de ligging van het strand nadelig uit. Krachtige golven aan de Golf van Biskaje zorgen er namelijk elk jaar voor dat er 500.000 kubieke meter zand wordt meegesleurd naar het zuiden.

Toeristische trekpleister
De stranden aan deze Franse kust zijn erg populair onder toeristen. Slechts tien procent van de kust is bewoond en een groot deel van deze mensen is werkzaam in de toeristische sector. De toeristische trekpleister levert jaarlijks 1,4 miljard euro op. Het is dus een ramp voor de lokale economie als deze stranden zouden verdwijnen.

Er zijn plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar hiervoor moet zand worden aangevoerd. Deze oplossing is ingewikkeld en duur. Bovendien is het aanvoeren van zand een werk zonder einde.

Foto door Saskia.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
Zo betaal je nooit teveel aan Franse tolpoortjes

15 jul 2017, Wist je dat je misschien wel stelselmatig teveel geld betaalt bij de Franse tolpoortjes? Bij de zogenaamde ‘péages’ bestaat namelijk de kans dat je automatisch in een te hoge gewichtsklasse wordt ingedeeld. Lees hier hoe je kan zorgen dat dat...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.