Alpen en de Jura

De Franse Alpen is een populair gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en wintersportbeoefenaars. De Mont Blanc, een van de hoogste bergen van Europa, ligt in dit gebied. Een andere bekende berg is de Alpe d'Huez. Ieder jaar in juli passeert de Tour de France deze bergketen. De wilde rivieren in de Franse Alpen lenen zich uitstekend tot watersporten als raften, kajakken en kanoën.

Informatie over Alpen en de Jura

Beste foto's & tips van Alpen en de Jura

'544073' door Sanderopreis '544073' door Sanderopreis

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Kamperen onder de...s

Sanderopreis

Wat slaapt het toch heerlijk in een tentje onder de sterren. In Vallee de la Claree is relatief weinig lichtvervuiling, waardoor het er goed mogelijk is de melkweg te zien en fotograferen. En in de herfst hoef je niet te wachten tot laat in de avond of diep in de nacht. Tussen zeven en acht is de melkweg al goed te zien!

'407341' door Schopman '407341' door Schopman

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Nevelflarden rond...r

Schopman

Ik maakte deze foto nabij de westoever van het Lac de Chalain, ter hoogte van het dorpje Villard-sur-l'Ain. Het lac de Chalain is een van de mooiste meren in de Jura en het ligt ongeveer 28 km ten oosten van het stadje Lons-le-Saunier. Het landschap van de Jura is overwegend lieflijk en voor mij gaat er een grote bekoring van uit. Er zijn veel meren en bossen en vooral in de herfst is er vaak mist of nevel. Zo ook op de dag dat ik deze foto maakte. De sfeer was verstild en mysterieus.

'88826' door hillebrand '88826' door hillebrand

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Cascade de Tufs

hillebrand

Dit is een overzichtsfoto van de cascades de tufs bij Les Planches. Het lijkt net of de waterval "zomaar" uit het niets te ontstaan. Dit soort watervallen zijn op verschillende plekken in de Jura te zien. De waterval bij Baume les Messieurs is ook erg fraai. Groeten Hillebrand

Laat kaart zien

Laatste Alpen en de Jura artikelen

Is dit de langste zwarte skipiste ter wereld?

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint, want uitrusten is er niet bij.

Dit is waarschijnlijk de droom van iedere skiër en snowboarder: anderhalf uur onafgebroken afdalen door ruige natuur. Weet echter waar je aan begint,...