Alpen en de Jura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fantastisch uitzicht

Alpen en de Jura,
Frankrijk


Dit uitzicht heb je vanaf de Aiguille du Midi, uitzicht over de grillige Alpen tot aan het Mont-Blanc massief. Als je in de buurt bent is dit een echte aanrader, je moet geen hoogtevrees hebben en het kan er steenkoud zijn!

De Aiguille du Midi is een 3842 meter hoge bergtop in het Mont Blancmassief bij Chamonix in Frankrijk. Deze is te bereiken via een in 1955 in gebruik genomen kabelbaan van de Aiguille du Midi die wordt uitgebaat door de Compagnie du Mont-Blanc, die de meeste andere kabelbanen en tandradbanen in de regio beheert. Bij de opening was het de hoogste kabelbaan ter wereld.

De naam van de berg heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met zijn ligging, in het zuiden (midi) van de plaats Chamonix. Op zijn top staat een telecommunicatie-antenne.

Vanaf het tussenstation van de kabelbaan, de Plan de l'Aiguille, vertrekt de Panoramic Mont Blanc kabelbaan naar Pointe Helbronner (3462 m) in Italië. Men zweeft in gondels ruim 20 minuten boven de Géantgletsjer waar men een spectaculair uitzicht heeft op de indrukwekkende gletsjerspleten en ijsblokken. Vanuit Pointe Helbronner kan men aan de Italiaanse zijde via kabelbanen afdalen naar La Palud, een dorpje dicht bij Courmayeur in Italië.

Vanaf het tussenstation kan men enkele wandelingen maken op aangegeven paden