Turku

Turku is een stad in het zuidwesten van Turku. Het ligt aan de monding van de rivier de Aura in de Oostzee. De grote kathedraal in het centrum Turku werd in 1300 ingewijd. Het eveneens 13e-eeuwse kasteel, dat in 1614 werd vernietigd door een brand en in 1961 werd hersteld, is nu een historisch museum.

Informatie over Turku

Beste foto's & tips van Turku

'552654' door Sandral '552654' door Sandral

FinlandTurku

FinlandTurku

Openluchtmuseum

Sandral

Het bijzondere aan dit openluchtmuseum Luostarinmäki, zijn de vijftiental huizenbokken die op miraculeuze wijze aan de grote brand van Turku in 1827 zijn ontsnapt, toen er 2500 huizen in vlammen zijn opgegaan. De houten huizen staan nog op dezelfde plek, en is dus een echt oud stukje stad, gereconstrueerd met al het meubilair en het huishoudgerei en geeft een goed inzicht in de woon- leef- en werkomstandigheden van die tijd. Af en toe komen er nog ambachtslieden werken zoals pottenbakkers, zadelmakers, sigarendraaiers of een drukker. Vandaag dus de schoenmaker.. Trek er zo'n 2 uur voor uit.

'520485' door HenkJanKlaver '520485' door HenkJanKlaver

FinlandTurku

FinlandTurku

Duidelijk geval van..

HenkJanKlaver

Naantali is een voorstadje van Turku, de tweede stad van Finland. Het is een klein vissersstadje met een paar gezellige straatjes met houten huisjes. Midden januari was het overdag zo rond de -18 graden. Om hier te lopen zonder met 'stokken te sjokken' was een hele uitdaging. Meteen was duidelijk waarom Nordic Walking uit dit deel van Europa komt. Een bewoner van Naantali deed even voor hoe het moest.

'337211' door TravelGoom '337211' door TravelGoom

FinlandTurku

FinlandTurku

Turku Aura

TravelGoom

De rivier de Aura loopt dwars door Turku heen. Langs haar boulevard is het prettig wandelen. Op de achtergrond Turku''s kathedraal die rond 1300 werd gebouwd.

Laat kaart zien