Tampere

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Finland Trip 2013 [dag 9-12]

Vandaag besloten we het rustig aan te doen. We waren nog enigszins moe van de vorige dag en besloten naar de skischans tegenover ons vakantiepark te wandelen. We moesten eerst nog een stukje over de berg rijden. Bovenaan de berg hadden we prachtig uitzicht over het dorpje Vuokatti. Later die dag hebben we nog even boodschappen gedaan en zijn terug naar ons huisje gegaan. 's Avonds zijn we nog even naar de steiger gelopen die aan het meer lag. Vanaf hier had je mooi uitzicht over het meer.

De volgende dag hebben we het nationale park Hiidenportti bezocht. Via allerlei afgelegen zandpaadjes kom je uiteindelijk terecht bij het natuurgebied. Dit park is werkelijk waar prachtig. Er zijn meerdere wandelroutes rondom een kloof die wij niet helemaal snapte, want we waren na ongeveer 1,5 uur de weg kwijt. Gelukkig is alles goedgekomen!
Het bijzondere aan dit nationale park is dat het ene deel vrij ruig overkomt met veel rotsen en dennenbomen, terwijl het andere deel van het park bezaaid is met mooie bloemen. Ook zijn er veel mierennesten aanwezig waar je mooie foto's van kunt maken.
Neem ook naar dit nationale park weer DEET mee, want er zijn weer genoeg muggen aanwezig die je willen prikken.

De volgende dag was het tijd om richting Zuid-Finland te rijden. We vonden het niet heel erg om deze plek te verlaten, want we wisten niet zo goed wat we nog meer in deze omhoog wilden doen.
We kwamen 's middags aan in Jämsä. Het vakantiepark met de naam 'Himos Holiday Centre' deed groots en modern aan. Ons huisje was eveneens erg groot en modern. Van de ongeveer 30 huisjes was ons huisje als enige bezet, lekker rustig!
Jämsä is een gezellig plaatsje waar veel studenten verbleven toen wij er waren. De supermarkt van het plaatsje is immens en heeft alles wat je nodig hebt.
's Avonds hadden we besloten wat we de komende dagen gingen doen: naar de hoofdstad Helsinki en naar een pretpark in Tampere.

Tot zover mijn verslag van dag 9-12.

Foto's

d9cd8.jpg
d9cd8.jpg
Rickieboy31
5ff11.jpg
5ff11.jpg
Rickieboy31
ff831.jpg
ff831.jpg
Rickieboy31