Finland reviews

10
Finland Helsinki
aticketto was hier 15 mrt 2018
Suomenlinna is een vesting die op zes eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Er wonen ongeveer 900 mensen op de verschillende eilanden, waarvan er 350 het hele jaar door op de eilanden werken. Zweden begon met de bouw van de vesting in 1748, toen Finland nog onderdeel van het Zweedse koninkrijk was. Vanaf het marktplein in Helsinki vertrekt regelmatig de waterbus om je in 20 minuten naar dit eiland te brengen en je ook weer op te halen. De prijzen verschillen per seizoen, ik had een dagkaart voor € 5. Vanaf deze boot heb je ook meteen een schitterend uitzicht op de Finse hoofdstad. De mooiste maar wel verste weg is de opstapplek bij de koningspoort. Er zijn een 6-tal musea op het eiland. Het Suomenlinna Museum over de algemene historie van het eiland en het Ehrensvärd Museum die de Zweedse periode belicht. Ook kun je een kijkje aan boord nemen van de onderzeeër Vesikko en meer te weten komen over de Finse strijdkrachten in het Military Museum. Niet het hele jaar geopend zijn het Toy Museum en het Customs Museum wat de geschiedenis van de douane en smokkelen laat zien. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden en ook restaurants, winkels en een strand. Het kan nog wel eens druk zijn en zeker met mooi weer want dan gaan de Finnen zelf graag dan naar dit eiland toe. De toegang tot dit eiland is gratis maar moet er voor de musea wel entree betaald worden. Sommige bieden ook combitickets en dat levert wel wat voordeel op.
Stad
  • Leuke kleine musea
  • Mooie wandelroutes
  • Bezoek Koningspoort
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Finland Lapland
Regina was hier 15 mrt 2018
In één woord: Adembenemend!! Anders dan de meeste mensen hebben wij een auto gehuurd in Rovaniemi en zijn we in een week tijd door het Finse Lapland gereisd. Overnachten deden we bij Finnen zelf door middel van 'Couchsurfing'. We reisden midden december waardoor we maar korte dagen hadden, maar daardoor hadden we wel de hele dag door de meest spectaculaire luchten; Roze, geel, oranje en in de nacht met wat geluk groen. Het gevoel wanneer je het noorderlicht ziet is onbeschrijfelijk! Iets wat ik iedereen gun minstens één keer in het leven mee te maken. Wat mij betreft is reizen met de auto door Lapland de beste manier op de ongerepte natuur te ontdekken en op plekken te komen waar bijna niemand komt. Je kan stoppen wanneer je maar wilt waardoor je op de meest speciale plekken terecht komt. Ik had nog nooit in de sneeuw gereden, maar omdat er spikes op de banden van de auto zit is dit helemaal niet lastig. Tijdens onze rit kwamen wij speciale dieren zoals een 'sneeuwhaas' en 'sneeuwhoen' maar ook de allermooiste sterrenhemel met honderden vallende sterren en "natuurlijk" het noorderlicht. Het leuke van slapen bij de Finnen zelf is dat je nog veel meer over Finland te weten krijgt en zij natuurlijk insider-tips hebben! Het is een heel koud avontuur (tot -27 hadden wij het), maar jij krijgt er vanbinnen een super warm gevoel van! Een reis die echt op de bucket-list hoort te staan!
Regio
  • Schitterend landschap
  • Veel buitenactiviteiten mogelijk
  • Noorderlicht
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Out of your comford zone
  • Weinig informatie
  • activiteiten zijn meestal voor grote groepen
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Finland Lapland
RoyanvanVelse was hier 01 jan 2018
Het noorden ban Fins Lapland is echt onontgonnen wanneer je op husky safari gaat en daarna in een wilnernesshut slaapt. je komt geen mens tegen in de sneeuw en in de kou (in ons geval - 36 graden), je bent één met de honden en de natuur en je kunt dagenlang ongestoord genieten.
Regio
  • Natuur
  • Alleen op de wereld
  • Sensatie
  • Ultiem groepsgevoel
  • Extreme kou (soms)
Review geplaatst op 2018-01-27
10
Finland Lapland
mamamia was hier 01 feb 2017
Wie droomt er niet van? Een prachtig besneeuwd landschap waarin je heerlijk kunt langlaufen of sneeuwschoen wandelen. Rendieren die je pad kruisen. Een tocht met een sneeuwscooter door dit prachtige winterse landschap. Je maakt er kennis met de Samen. Het van oorsprong nomadische volk in deze regio. Ontdek hun prachtige traditionele kleding en gebruiken. Maak een onvergetelijke tocht met dol enthousiaste huskey's. En alsof dit nog niet genoeg is, geniet in de avond en nacht van een prachtig natuurlijk vuurwerk: het noorderlicht. Koud?? Van al dit moois kun je het toch alleen maar warm krijgen? En voor de rest krijg je nog een dikke overal, winterlaarzen en extra dikke handschoenen. Ook een overheerlijke sauna maakt het allemaal compleet.
Regio
  • geweldige ervaring
  • prachtige natuur
  • veel mooie activiteiten
  • ik heb ze niet gevonden
Review geplaatst op 2018-01-31
10
Finland
reispaspoort was hier 01 jul 2017
Een prachtig land wat extreme uitersten kent. In de wintermaanden komt de zon niet boven de horizon uit en geniet je van het noorderlicht en dikke pakken sneeuw, in tegenstelling tot de zomer. De zon gaat dan namelijk een lange tijd helemaal niet onder. Enkele maanden is het er 24/7 licht en wordt je beloond met prachtige oranje kleuren, ook wel de middernachtzon genoemd. De beste periode om het noorderlicht te zien in de maand maart (zo dicht mogelijk bij 20 maart) en september (zo dicht mogelijk bij 23 september), dan is de equinox. De zon staat dan loodrecht op de evenaar en statistisch gezien is dit dus het beste moment om noorderlicht te zien. Behalve dat het verschil tussen zomer en winter zo enorm is, kent Finland een adembenemende natuur en iedere regio kent haar eigen schoonheden. Een roadtrip is daarom ook de ultieme manier om dit land te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan het merengebied rondom Punkaharju waar meer meren zijn dan land. In het noorden, vooral bekend als Lapland, tref je juist mooie donkere bossen en met wat geluk een rondhuppelend rendier. Ga je nu naar het uiterste puntje naar de regio Inari en Utsjoki, tref je bijzondere kale vlaktes. Niet alleen de jaargetijden verschillen hier enorm, maar dus ook de verschillende regio's. Kortom: Finland is de droom voor elke fotograaf!
Land
  • Uitermate geschikt voor fotografie
  • Ongerepte natuur
  • Goede bestemming voor outdooractiviteiten
  • Sommige gebieden in Lapland zijn toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-13
7
Finland
efbootsma was hier 01 aug 2016
Het nationale park Nuuskio is een fantastisch uitstapje tijdens een stedentrip naar Helsinki. In het park lopen weinig toeristen rond. Je komt er meer Finse dagjesmensen tegen. Er zijn drie wandelroutes in het park. Je loopt tussen de bomen, klautert over rotsen en wandelt over een soort moeras. De routes zijn aangegeven in kleurtjes en variëren in lengte. Blijf vooral ook een nachtje slapen op een van de gratis campings in het park. De Finnen komen hier graag om te vissen en de vangst te bakken boven een kampvuur. Gezelligheid gegarandeerd!
Land
  • Locals ontmoeten
  • Rust
  • Verdwaal-gevaar op de gele route
Review geplaatst op 2017-04-11
9
Finland
aticketto was hier 01 jun 2015
Iedere eerste vrijdag van de maand (mei t/m augustus) wordt het grote marktplein in het centrum van Helsinki omgetoverd tot een heuse Amerikaanse auto/motor meeting. De traditie wordt al lang in stand gehouden maar niemand weet wanneer deze precies begonnen is gekomen. Finland (en alle andere Scandinavische landen) staat er om bekend een groot liefhebber te zijn van de Amerikaanse auto’s. Er zit geen organisatie achter en er ook geen entree. Zodra het Marktplein vrij is van alle kraampjes die hier overdag staan en de boel aangeveegd is komen de eerste V8’s al het plein opgereden en in een mum van tijd staat het plein bomvol. Er begint spontaan een band te spelen en het bier vloeit rijkelijk. Kortom je kijkt je ogen uit, zowel naar de wagens als naar de bestuurders, en er hangt een fijne sfeer. Het is er vrij druk maar niet met toeristen
Land
  • Geen entree
  • Gemoedelijke sfeer
  • Ideaal voor de auto/motor liefhebber
  • Geen toiletten aanwezig
Review geplaatst op 2017-02-28
10
Finland Lapland
Charita was hier 01 feb 2017
Ik zou zeker aanraden om hier naartoe te gaan, vooral in de winter. Dan is er kans op het noorderlicht, kan je lekker op de sneeuwscooters crossen en genieten van kampvuurtjes in een zelfgegraven kuil in de sneeuw. De mensen in Lapland zijn heel aardig en behulpzaam. Je moet wel hun privacy respecteren en niet te dichtbij hun huis in de wildernis komen. De supermarkten zijn net als in Nederland. Vooral in de stadjes heb je alles wat je nodig hebt. Het enige nadeel is dat de prijs wat hoger is dan in Nederland. Wij hebben er dan ook voor gekozen om zelf al ons voedsel mee te nemen
Regio
  • geweldige winters
  • prijzig
Review geplaatst op 2017-02-27
10
Finland
aticketto was hier 01 jun 2015
Suomenlinna is een vesting die op zes eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Er wonen ongeveer 900 mensen op de verschillende eilanden, waarvan er 350 het hele jaar door op de eilanden werken. Zweden begon met de bouw van de vesting in 1748, toen Finland nog onderdeel van het Zweedse koninkrijk was. Vanaf het marktplein in Helsinki vertrekt regelmatig de waterbus om je in 20 minuten naar dit eiland te brengen en je ook weer op te halen. De prijzen verschillen per seizoen, ik had een dagkaart voor € 5. Vanaf deze boot heb je ook meteen een schitterend uitzicht op de Finse hoofdstad. De mooiste maar wel verste weg is de opstapplek bij de koningspoort. Er zijn een 6-tal musea op het eiland. Het Suomenlinna Museum over de algemene historie van het eiland en het Ehrensvärd Museum die de Zweedse periode belicht. Ook kun je een kijkje aan boord nemen van de onderzeeër Vesikko en meer te weten komen over de Finse strijdkrachten in het Military Museum. Niet het hele jaar geopend zijn het Toy Museum en het Customs Museum wat de geschiedenis van de douane en smokkelen laat zien. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden en ook restaurants, winkels en een strand. Het kan nog wel eens druk zijn en zeker met mooi weer want dan gaan de Finnen zelf graag dan naar dit eiland toe. De toegang tot dit eiland is gratis maar moet er voor de musea wel entree betaald worden. Sommige bieden ook combitickets en dat levert wel wat voordeel op.
Land
  • Leuke kleine musea
  • Mooie wandelroutes
  • Bezoek Koningspoort
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-14
9
Finland Lapland
In één woord: Adembenemend!! Anders dan de meeste mensen hebben wij een auto gehuurd in Rovaniemi en zijn we in een week tijd door het Finse Lapland gereisd. Overnachten deden we bij Finnen zelf door middel van 'Couchsurfing'. We reisden midden december waardoor we maar korte dagen hadden, maar daardoor hadden we wel de hele dag door de meest spectaculaire luchten; Roze, geel, oranje en in de nacht met wat geluk groen. Het gevoel wanneer je het noorderlicht ziet is onbeschrijfelijk! Iets wat ik iedereen gun minstens één keer in het leven mee te maken. Wat mij betreft is reizen met de auto door Lapland de beste manier op de ongerepte natuur te ontdekken en op plekken te komen waar bijna niemand komt. Je kan stoppen wanneer je maar wilt waardoor je op de meest speciale plekken terecht komt. Ik had nog nooit in de sneeuw gereden, maar omdat er spikes op de banden van de auto zit is dit helemaal niet lastig. Tijdens onze rit kwamen wij speciale dieren zoals een 'sneeuwhaas' en 'sneeuwhoen' maar ook de allermooiste sterrenhemel met honderden vallende sterren en "natuurlijk" het noorderlicht. Het leuke van slapen bij de Finnen zelf is dat je nog veel meer over Finland te weten krijgt en zij natuurlijk insider-tips hebben! Het is een heel koud avontuur (tot -27 hadden wij het), maar jij krijgt er vanbinnen een super warm gevoel van! Een reis die echt op de bucket-list hoort te staan!
Regio
  • Schitterend landschap
  • Veel buitenactiviteiten mogelijk
  • Noorderlicht
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Out of your comford zone
  • Weinig informatie
  • activiteiten zijn meestal voor grote groepen
  • Duur
Review geplaatst op 2016-10-24