Oost Finland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Finland image

Finland Trip 2013 [dag 1-4]

Oost Finland
Finland
Rickieboy31

Finland Trip 2013 [dag 1-4]

In juli 2013 was het eindelijk zover: de trip naar Finland was een feit. De reis begon in Travemünde waar we met de boot richting Helsinki gingen. We hadden een buitenhut met prachtig uitzicht over de Baltische Zee. Het weer zat mee waardoor we heerlijk konden zonnen op het bovendek, maar wanneer de zon zich achter de wolken had verstopt was het enigszins fris. We hadden een overtocht inclusief ontbijt en diner geboekt en het eten was heerlijk.

Na een tocht van ongeveer 18 uur kwamen we aan in Helsinki. Het plan was om eerst naar Helsinki te gaan, maar we moesten nog een aardig stuk rijden richting het dorpje Koli. Onderweg ontdekte we de Finse natuur precies zoals we verwacht hadden: veel groen. Het duurde ongeveer 6 uur voordat we aankwamen in het vakantiepark. Het huisje was niet heel groot, maar wel gezellig. Uiteraard was er een heerlijke sauna aanwezig. Na het avondeten besloten we een stukje te gaan wandelen in de omgeving. Naast het vele groen was er ook een mooi meer aanwezig waar je heerlijk in kunt zwemmen.

De volgende dag besloten we het Koli National Park te bezoeken. Je kon hier met de kabeltreintje omhoog, maar wij kozen ervoor om zelf omhoog te wandelen. Eenmaal bovengekomen hadden we een prachtig uitzicht over het pulloselkä-meer. Als je nog een stuk verder wandelde kwam je de bekende drie rotsformaties met de naam 'de Lelijkerd', 'de opa-Koli' en 'de oma-Koli' tegen. Vanaf hier had je een nog mooier uitzicht: een ideale plek voor prachtige foto's. Na de vele indrukken die we opgedaan hebben zijn we met de kabeltrein naar beneden gegaan.

We hadden nog slechts één hele dag in Koli dus we moesten goed nadenken wat we hier nog graag wilden zien. We besloten het nationale park 'Patvinsuo' te bezoeken. Het was mooi weer, zo'n 18 graden met een zonnetje. Eenmaal aangekomen vielen gelijk de duizenden steekvliegen op. Ondanks de liters DEET die we opgespoten hadden, bleven de steekvliegen ons achterna zitten. Het gezoem in je oren maakte ons letterlijk gek. Ondanks dat hebben we toch de prachtige natuur mogen ervaren. Na een flinke wandeling begon het hevig te regenen, maar gelukkig waren we precies op een plek gekomen met een houthakkershutje. Hier konden we even schuilen. Erg opvallend is dat overal in Finland, zelfs in de middle-of-nowhere, hout te vinden is in de houthakkershutten. Geen idee wie elke keer de moeite neemt om het hout bij te vullen! Ook was er een bijl aanwezig, waardoor we allemaal even hout konden hakken. Het begon al wat laat te worden dus we besloten richting de auto te gaan. Diezelfde avond hebben we rustig aan gedaan, want de volgende dag moesten we vroeg op.

Helaas zat onze tijd in Koli erop. Het goede nieuws daarentegen was dat we richting het prachtige Lapland gingen. Ondanks dat we ongeveer 8 uur moesten rijden, hebben we ons geen moment verveeld. Onderweg kwamen we vlak langs de Russische grens, hebben we het stille volk bezocht (zie foto) en we zijn tientallen rendieren tegengekomen. Éen tegenvaller: bij aankomst regende het hard en was het in hartje zomer slechts 8 graden. Gelukkig was onze bungalow werkelijk waar prachtig.

Tot zover het verslag van de eerste 4 dagen in Finland.

Foto's

68c97.jpg
68c97.jpg
Rickieboy31
f046b.jpg
f046b.jpg
Rickieboy31
f046b.jpg
f046b.jpg
Rickieboy31
4b9d0.jpg
4b9d0.jpg
Rickieboy31
18132.jpg
18132.jpg
Rickieboy31
4b9d0.jpg
4b9d0.jpg
Rickieboy31
18132.jpg
18132.jpg
Rickieboy31