Lapland reviews

Schrijf als eerste een review!
9
Finland Lapland
baatjes was hier 01 feb 2019
Sámi Sajos en Silda - Op een dag dat wij niet zoveel te doen hadden, hebben wij onze snowboots aangetrokken en zijn naar het plaatsje Inari gelopen. Een aantal kilometer lopen vanaf onze lodge. Ons doel: Silda. Een museum over de Sami cultuur en tegelijkertijd Natuurcentrum. Het enige is dat we niet heel goed hadden opgelet en per ongeluk in Sámi Sajos terecht kwamen, het huis waar de Lapse regering zijn zetel heeft. Op aanraden van de mevrouw van het Cultuurhuis hebben we een interessante film gekeken over het leven in Lapland/Inari. Daarna zijn we alsnog doorgelopen naar Silda. Door de film in het Cultuurhuis misten we helaas de film over het Noorderlicht in Silda. In het museum vind je goede informatie over de geschiedenis van dit gebied en hoe deze zich verhoudt tot de wereldgeschiedenis. Ook leer je hier veel over de dieren die in dit gebied te vinden zijn. Zo heb ik geleerd dat beren altijd aan de noordzijde van een berg hun hol maken. Wanneer de lente dan aanbreekt worden ze niet te vroeg uit hun winterslaap gehaald door smeltend ijs. En tot slot is er een museumwinkel waar je mooie authentieke souvenirs kunt kopen. Een leuke besteding van je middag.
Regio
  • Leuk om een middag door te brengen
  • Heel informatief
  • Film in Silda is maar 2x per dag.
Review geplaatst op 2019-05-03
9
Finland Lapland
Regina was hier 15 mrt 2018
In één woord: Adembenemend!! Anders dan de meeste mensen hebben wij een auto gehuurd in Rovaniemi en zijn we in een week tijd door het Finse Lapland gereisd. Overnachten deden we bij Finnen zelf door middel van 'Couchsurfing'. We reisden midden december waardoor we maar korte dagen hadden, maar daardoor hadden we wel de hele dag door de meest spectaculaire luchten; Roze, geel, oranje en in de nacht met wat geluk groen. Het gevoel wanneer je het noorderlicht ziet is onbeschrijfelijk! Iets wat ik iedereen gun minstens één keer in het leven mee te maken. Wat mij betreft is reizen met de auto door Lapland de beste manier op de ongerepte natuur te ontdekken en op plekken te komen waar bijna niemand komt. Je kan stoppen wanneer je maar wilt waardoor je op de meest speciale plekken terecht komt. Ik had nog nooit in de sneeuw gereden, maar omdat er spikes op de banden van de auto zit is dit helemaal niet lastig. Tijdens onze rit kwamen wij speciale dieren zoals een 'sneeuwhaas' en 'sneeuwhoen' maar ook de allermooiste sterrenhemel met honderden vallende sterren en "natuurlijk" het noorderlicht. Het leuke van slapen bij de Finnen zelf is dat je nog veel meer over Finland te weten krijgt en zij natuurlijk insider-tips hebben! Het is een heel koud avontuur (tot -27 hadden wij het), maar jij krijgt er vanbinnen een super warm gevoel van! Een reis die echt op de bucket-list hoort te staan!
Regio
  • Schitterend landschap
  • Veel buitenactiviteiten mogelijk
  • Noorderlicht
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Out of your comford zone
  • Weinig informatie
  • activiteiten zijn meestal voor grote groepen
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Finland Lapland
RoyanvanVelse was hier 01 jan 2018
Het noorden ban Fins Lapland is echt onontgonnen wanneer je op husky safari gaat en daarna in een wilnernesshut slaapt. je komt geen mens tegen in de sneeuw en in de kou (in ons geval - 36 graden), je bent één met de honden en de natuur en je kunt dagenlang ongestoord genieten.
Regio
  • Natuur
  • Alleen op de wereld
  • Sensatie
  • Ultiem groepsgevoel
  • Extreme kou (soms)
Review geplaatst op 2018-01-27
10
Finland Lapland
mamamia was hier 01 feb 2017
Wie droomt er niet van? Een prachtig besneeuwd landschap waarin je heerlijk kunt langlaufen of sneeuwschoen wandelen. Rendieren die je pad kruisen. Een tocht met een sneeuwscooter door dit prachtige winterse landschap. Je maakt er kennis met de Samen. Het van oorsprong nomadische volk in deze regio. Ontdek hun prachtige traditionele kleding en gebruiken. Maak een onvergetelijke tocht met dol enthousiaste huskey's. En alsof dit nog niet genoeg is, geniet in de avond en nacht van een prachtig natuurlijk vuurwerk: het noorderlicht. Koud?? Van al dit moois kun je het toch alleen maar warm krijgen? En voor de rest krijg je nog een dikke overal, winterlaarzen en extra dikke handschoenen. Ook een overheerlijke sauna maakt het allemaal compleet.
Regio
  • geweldige ervaring
  • prachtige natuur
  • veel mooie activiteiten
  • ik heb ze niet gevonden
Review geplaatst op 2018-01-31
10
Finland Lapland
Charita was hier 01 feb 2017
Ik zou zeker aanraden om hier naartoe te gaan, vooral in de winter. Dan is er kans op het noorderlicht, kan je lekker op de sneeuwscooters crossen en genieten van kampvuurtjes in een zelfgegraven kuil in de sneeuw. De mensen in Lapland zijn heel aardig en behulpzaam. Je moet wel hun privacy respecteren en niet te dichtbij hun huis in de wildernis komen. De supermarkten zijn net als in Nederland. Vooral in de stadjes heb je alles wat je nodig hebt. Het enige nadeel is dat de prijs wat hoger is dan in Nederland. Wij hebben er dan ook voor gekozen om zelf al ons voedsel mee te nemen
Regio
  • geweldige winters
  • prijzig
Review geplaatst op 2017-02-27
9
Finland Lapland
In één woord: Adembenemend!! Anders dan de meeste mensen hebben wij een auto gehuurd in Rovaniemi en zijn we in een week tijd door het Finse Lapland gereisd. Overnachten deden we bij Finnen zelf door middel van 'Couchsurfing'. We reisden midden december waardoor we maar korte dagen hadden, maar daardoor hadden we wel de hele dag door de meest spectaculaire luchten; Roze, geel, oranje en in de nacht met wat geluk groen. Het gevoel wanneer je het noorderlicht ziet is onbeschrijfelijk! Iets wat ik iedereen gun minstens één keer in het leven mee te maken. Wat mij betreft is reizen met de auto door Lapland de beste manier op de ongerepte natuur te ontdekken en op plekken te komen waar bijna niemand komt. Je kan stoppen wanneer je maar wilt waardoor je op de meest speciale plekken terecht komt. Ik had nog nooit in de sneeuw gereden, maar omdat er spikes op de banden van de auto zit is dit helemaal niet lastig. Tijdens onze rit kwamen wij speciale dieren zoals een 'sneeuwhaas' en 'sneeuwhoen' maar ook de allermooiste sterrenhemel met honderden vallende sterren en "natuurlijk" het noorderlicht. Het leuke van slapen bij de Finnen zelf is dat je nog veel meer over Finland te weten krijgt en zij natuurlijk insider-tips hebben! Het is een heel koud avontuur (tot -27 hadden wij het), maar jij krijgt er vanbinnen een super warm gevoel van! Een reis die echt op de bucket-list hoort te staan!
Regio
  • Schitterend landschap
  • Veel buitenactiviteiten mogelijk
  • Noorderlicht
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Out of your comford zone
  • Weinig informatie
  • activiteiten zijn meestal voor grote groepen
  • Duur
Review geplaatst op 2016-10-24