Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lapland image

Lapland

Lapland
Finland
AnnetteMH

Fins Lapland

Een droom is uitgekomen met deze reis, vooral voor mijn partner die het al langer op haar verlanglijstje had staan, maar ik ben nu ook om!
Vorige maand (februari 2013) een reis naar Fins Lapland, tochten met huskyhonden, sprookjesachtige omgeving, dingen in het echt zien die op plaatjes en foto's zo onwerkelijk mooi lijken. Een avonturenweek naar Ruka gekozen via een voor ons onbekende reisorganisatie (Voigt Travel), en ongelooflijk, wat een goede keus was dat. We zaten in guesthouse Papin Talo en beter kan volgens ons niet. Midden in die prachtige natuur, wat een stilte, wat prima verzorgd, heerlijk! Met twee andere koppels zaten we in dit guesthouse. Zeer goed verzorgde maaltijden verorberd in leuk gezelschap, en prachtige dingen beleefd en gezien. En lotje uit de loterij, zo voelde deze vakantie.
Meteen aan het begin van de vakantie zijn we naar de husky farm gewandeld en wat bijzonder, zo veel huskies, zo mooi, wat een mooie, krachtige honden. Daar gesproken met Olav, die ook onze huskytocht zou begeleiden, en hoe bijzonder was het, toen we hem op de dag van de huskytocht zagen en hij meteen kwam vertellen dat we de tweede slee vooraan moesten nemen omdat daar de favoriet van mijn wederhelft was ingespannen.., die meteen op dag 1 als een blok is gevallen voor een husky van 9 maanden, die aan het leren is mee te rennen voor de slee. Een cadeautje dus dat deze beginneling bij ons voor de slee mocht. Supermooie tocht door werkelijk sprookjeslandschap gemaakt. Zo enthousiast dat we aan het eind van de week nog een huskytocht hebben ingepland.
Alle andere activiteiten, sneeuwwandeling, langlaufen, ijsvissen, sauna en daarna in een ijskoud wak...., overnachting iglo, en noem het maar op waren ook leuk en vooral heel goed geregeld allemaal. Erg leuk is dat er een huwelijksaanzoek heeft plaatsgevonden in de iglo...! Nicole, die samen met Bart deze zelfde reis maakte, is ten huwelijk gevraagd, hoe romantisch!
Dit was een vakantie om nooit te vergeten, en we willen ook echt een keer terug, want er is 1 wens van het wensenlijstje nog niet uitgekomen, het noorderlicht zien. Volgens de fotograven onder ons hebben we wel degelijk iets van het noorderlicht gezien, maar dat is vooral omdat de camera het beter registreert dan het blote oog, en op de foto's zijn er groene vlagen te zien. Volgens de niet-fotograven betekent het echter niet dat we het nu echt gezien hebben omdat het met blote oog toch vooral grijs was, en dus zal het betekenen dat we nog een keer een dergelijke reis moeten maken om toch hopelijk ook ooit nog eens het noorderlicht met blote oog waar te nemen...